Sommarpasta
med kantareller, gräslök och Västerbottenost

sommarpasta

Ni vet när en bara får cravings på något specifikt och det finns inget som kan ändra ens tankar på just (just in case meaning) det där? Ja då är det bara att ge efter, gå till affären och inhandla det som måste inhandlas och laga det som måste lagas.

Så var det häromdagen, då var det kantarellpasta som var min stora craving. Och det var inga problem att få min önskan uppfylld, även om kantarellerna inte är egenplockade så var det en görago lunch! Och även superduperenkel att tillreda.

Det du behöver är:
pasta
kantareller
en gul lök
en vitlöksklyfta
smör/olja att steka i
matlagningsgrädde
gräslök
Västerbottenost
salt å peppar

Och så här gör du
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Glöm inte att salta vattnet ordentligt, det ska typ smaka havsvatten. Borsta av kantarellerna och stek bort vätskan i en torr stekpanna. Under tiden skär du lök samt pressar/river vitlöken. När kantarellerna har vätskat ur, i med smör och stek tillsammans med lök + vitlök. I med matlagningsgrädden och koka ner tillsammans med salt,peppar och klippt gräslök. I slutet tillsätter du riven Västerbottenost som får koka ihop med kantarellsåsen. Sen är det bara att sleva upp pasta och kantarellsås på en tallrik, på med lite mer gräslök och riven Västerbottenost – ät!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply