Snabblagad lasagne
med sånt som finns hemma

snabblasagne

Jag har lagat mat! Vilket känns som en bedrift så här i semestertider, då en helst vill göra annat och oftast äter nåt när en är out and about. Men häromdagen var det alltså dags att slänga ihop en maträtt för att mätta hungern. Och det fick bli en snabblagad lasagne innehållandes sådant som fanns hemma och resultatet blev faktiskt över förväntan. Och you know mitt mantra – enkelt och gott ska det vara.

Så vad hade jag då hemma för att få ihop denna enkla, men goda maträtt? Jo jag hade:

färska lasagneplattor, fast frysta
en gul lök
en klyfta vitlök
några nävar frysta ärtor
några nävar fryst broccoli
riven ost, även den fryst
pesto
spenat, fryst
tomatsås, även den funnen i ett frysfack
salt och peppar

Ops, det verkar visst som om det mesta hittades i frysen men hey rätt bra ändå – att få ihop en maträtt med allt detta utan att betala en endaste pesetas. Nåväl, jag satte ugnen på 200 grader och medan den värmdes upp hackade jag lök och vitlök som jag fräste i olja en stund. Tina spenaten och ställ undan. Tina tomatsåsen och ställ undan. Sen i med ärtor och broccolin i stekpannan, fräs på. Under tiden har lasagneplattorna tinat och ugnen blivit varm. Varva plattor med grönsaksfräset, tomatsåsen, lite pesto samt den rivna osten. Spara lite tomatsås till slutet och häll på mer på den översta lagret. In i ugnen i ca 20 minuter och ät sen en portion på balkongen och spara den andra portionen till dagen efter. Perf!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    lovisa
    7 augusti 2016 at 21:58

    alltså det här är exakt min typ av matlagning! ta tillvara på allt, hitta på i stunden och så blir det så himla bra. MATSOULMATE!!

  • Leave a Reply