Saffranscheesecake

saffranscheesecake-1

Har sparat det bästa julreceptet till sist – saffranscheesecake! Satan i gatan så god denna kaktårta är, just (just in case meaning) saying. Så har ni inte bakat nåt juligt i år? Var inte ledsna, bakar ni denna kommer ni garanterat få hurrarop från er fikapartner!

Du behöver:
5 digestivekex
6 pepparkakor
3 dl grädde
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 gram färskost typ Philadelphia
1 kuvert saffran
frysta röda lingon

Så här gör du:
Krossa digestivekexen och tre av pepparkakorna till små smulor och lägg i en form med en löstagbar botten. Ta fram tre skålar. Vispa upp grädden i en skål. Sedan vispar du äggvitorna i den andra skålen tills det blir ett hårt skum. I tredje skålen vispar du ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskosten.

Sedan rör du ihop allt från alla tre skålar och tillsätter ett kuvert saffran. Häll i formen. Ställ in i frysen i minst tre timmar. Dekorera med frysta lingon och några pepparkakshjärtan och din juliga cheesecake är färdig! Ät tillsammans med vänner men spara nån bit så du kan äta igen senare på kvällen när du provsmakar årets glögg.

saffranscheesecake-2

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anna María
    23 december 2015 at 07:41

    Åh vad gott det låter. Älskar cheesecake i de flesta former!

  • Leave a Reply