Resten av juni

Hejdå juni och sommarvärmen – du försvann visst i ett nafs!
Nu är det juli och vädret är som en helt vanlig sommar; molnigt, sjutton grader, lite regn, lite sol. Det är även de sista dagarna innan semestern och som vanligt så är det fullt upp på jobbet. Varför tror en alltid att det ska lugna ner sig de sista veckorna innan semesterstängt när de senaste årens v26-28 har inneburit maaassa att göra? Stora som små kunder hör av sig med högt och lågt. Framförhållning, nejdå. Rebus i hjärnan, jadå.

Så vi får se hur mycket helsemester det blir. Nästa vecka behöver jag nog checka in på kontoret på ett eller annat vis. Å andra sidan har jag inga storslagna planer denna svemestern. Det är vad det är.

Men nu blickar vi bakåt en stund i stället, tar en titt på hur de sista juniveckorna såg ut. En hel del bad. Äntligen! Och en hel del barn. Samt lite mer bad. Och jobb(fest!).

Unnade mig en stund i kvällssolen efter nattning. Blundade för övervuxen trädgård och döda växter i krukor. ”Njöt”.

Vi har festat till det med en pergola!
Men fan vad svårt det är med placering och skugga. Solen flyttar ju på sig tänkte jag skriva, men ja så är det ju inte. Ni förstår vad jag menar… Skuggan flyttar på sig är väl kanske mer rätt. Och är ju aldrig egentligen mitt under pergolan.

Helggött med drink, popcorn och yatzy!
(samt pollenprytt bord)

Har fått en bokmal till barn. Vill läsa hela tiden.

Rastade i Naum. Bilden får stå för resten.

Matchande <3

Badfamiljen, som plaskat vid Horsikan!

Jag har börjat gilla vattenmelon. Otto med. Han äter den dock med mer klass än sin mor.

Kvällssolen var fin. Trädgården var torr.

Har bakat en fester-med-rester-paj. Funkar alltid!

Du ångrar aldrig ett dopp! Ny dag, nytt bad!

Sen fick det bli en jobbsommarfest light i år. Utomhus vid Horsikan på behörigt avstånd på filtarna. Jag fann Ottos glömda spade. Men bytte den snabbt mot en drink. Morsanradarn byttes mot partyfeeling. Fotofejset är detsamma.

Älskade Horsikan – tack hörru!

Badade fyra gånger den kvällen.

Rätt nöjd!

Vi avslutade kvällen på Kråkans Krog. Eller Håkans Krog. Eller Bråkans krog. Oavsett, en oerhört trevlig sommarfest!

Dagen efter. Inte pigg. Sov i kapp med Otto där på dan.

Samt snodde det svala gästrummet på natten.

Blev väckt i ottan och fick njuta av barntv. Jelp.

Ja och så har jag ju jobbat. Ibland i sällskap av ett trött barn när fadern behöver göra ärenden. Men mest i sällskap av mina duktiga kollegor.

Och där var visst juni slut. Sommaren swischar bara förbi och snart är det väl augusti och jobb igen. Samt inskolning av en liten pys. Men tills dess ska jag försöka koppla av, koppla ner, koppla bort. Njuta. Kanske läsa en bok som inte innehåller dinosaurier, hönskackel, dörrar att knacka på eller apor som har tappat bort sin mamma. Men vem lurar jag…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply