Ny tid – ny cykel

Det är nya tider nu. Cykeltider.

Äntligen har jag en cykel igen! Efter att ha velat fram och tillbaka i typ åratal kring om jag ska ha en elcykel eller vanlig cykel så har jag nu en cykel. Och det fick bli en elcykel. Så nu var det ”bara” att bestämma vilken elcykel vi skulle köpa. Lättare sagt än gjort.

Vi var tvungna att ha en cykel med bra kräm i, eftersom vi har det rätt backigt upp till oss och tydligen är Kråkanbacken vida känd över att vara typ omöjligt att komma upp för. Även med elcykel. Så mittenmotor fick det bli. Och en cykel som skulle passa både mig och David. Så en 57 cm-ram fick det bli. Sen skulle den vara svart och lagom sportig. Och inte för dyr.

Tillslut fastnade vi för Batavus Razer; en hybridcykel med kraftig mittmotor från Yamaha, 7-växlade navväxelsystemet Shimano Nexus och hydrauliska skivbromsar. Motorn driver direkt på vevaxeln vilket ger maximalt moment i backarna och en jämn och mjuk assistans.

Som hittat!

Premiärturen blev till sjöarna i området; Södra Långevattnet, Stensjön, Rådasjön, Stensjön igen och tillsist favoriten Horsikan. Och som jag swoschade fram! Inget bad, men ändå med ett leende på läpparna. Hurra för cykel!

Här nedan har ni mästerverket, som går under namnet Battis.
En hyllning till den fina gamle hästen som också rullade på över stock och sten!

Sedan dessa bilder har tagits har vi även monterat barnstolen och tagit en premiärtur med hela familjen. Jag och Otto på elcykeln Battis och så David på min pappas gamla räsercykel som inte riktigt höll samma tempo. Backarna var lite mer svettiga för honom än för oss. Men så ska det väl vara tänker jag.

Nu ser jag fram emot att bege oss ut på utflykter i omnejden i sommar!
Swosch!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply