Påta & plantera

Jodå, dagarna och veckorna passerar även om de mest går in i varandra – dagar, kvällar, helger. Livet är lite detsamma veckorna igenom, så på bloggen intet nytt. Lite så. Det är full fart på jobbet vilket i för sig är så skönt i dessa tider. Inga permitteringar utan vi nyanställer. Det gör dock inte att en kan andas ut, för det där nedrans viruset genomsyrar ju allt ändå. Hålla avstånd, inga kramar, inga grandiosa äventyr eller besök. Därav att dagarna och veckorna mest går in i varandra. Livet är inte jättespännande just (just in case meaning) nu.

Men idag då – idag hände det onekligen exciting stuff i trädgården vid det rosa lilla huset! Yes, jag tog med mig min gula japanska trädgårdsspann och konkade med mig Otto under armen – för nu skulle det påtas och planteras!

Trädgården ja. Den stackars trädgården som inte fått mycket kärlek alls det senaste året. Det växer och frodas. Både sådant fint som jag antar hör trädgården till och så en hel del ogräs och maskrosor som har fått breda ut sig lite för mycket. Så nu fanns det lite söndagstid att slå ihjäl tillsammans med denna lilla trädgårdsmästare.

Vi är väl i tiden mellan hägg och syren nu va? Jag bara väntar på doften som tar en tillbaka till skolavslutningar back in the 90’s.

Eh… här har ni ena pallkragen som behövde få lite kärlek.

Och så den andra. Maskrosorna är fan överallt.

Otto höll utkik medan jag rensade.

Bra fördelning, eller?

Fann förra årets sättpotatis.

Som måste ynglat av sig ännu en gång, för jag hittade en hel del potatis i jorden.
Färskpotatis eller väldigt väldigt gammal potatis? Går de att äta tro?

De ser ju rätt goa ut!

Den japanska trädgårdsspannen testades med lite ditten och datten däri. Brevi fanns en glad skit.

<3

Spannen fick godkänt!

Tycker även att mitt rensade fick godkänt – se bara resultatet!

Tadaa!

Såklart att jag provsatt spannen – tumme upp även där!

Dags att påta vidare och så lite grödor för sommaren! Klart en böna som jag ska ha bönor!

Och så en massa potatis, som har fått förgro nere i källaren.

Jag bytte pallkrage för potatisen i år, så nu har de fått den stora pallkragen. Hejdå lille potät, väx på och yngla av dig! Jag vill ha en massa potatis i sommar!

Som sagt, bönor vill jag ha mängder av! Dvärgskärbönan har jag testat tidigare och är mumsig. Det fanns några kvar så de fick samsas med den lila brytbönan.

Bredvid bönorna sådde jag spenat.

Och i den andra delen fick det bli piplök. Bredvid där får det sen plats för morot, trodde jag hade kvar från förra året men påsen var visst tom. Attans.

Färdigpåtade för idag!
Nu hoppas jag på stordåd och megagrönska framöver, så vi kan skörda goda primörer i sommar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply