Pasta Rosso
med vitlöksfrästa champinjoner

pasta-rosso

Ett av mina mål för 2016 är att jag ska laga mer mat och tja, jag får väl säga att det har gått ganska bra än så länge. Och hör å häpna, mina två senaste maträtter har jag lagat precis efter recept, som inte riktigt är min stil i vanliga fall. Nu sist var jag sugen på pasta och kikade lite i boken Mera vego för inspiration och då fann jag detta recept; Pasta Rosso med vitlöksfrästa champinjoner. Måste även slå ett slag för mixad sås, känns lite mer lyxigt och matigt.

Nåväl, ni som inte har denna fantastiska kokbok, här kommer receptet på en god och enkel maträtt:

Ingredienser för 4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 morötter (400 g)
rapsolja att fräsa i
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
pasta för 4 personer
oregano eller basilika efter smak (färsk eller torkad)
salt och nymalen svartpeppar
200 g champinjoner, skogs- eller vanliga
en klick smör och en vitlöksklyfta till svampen
riven parmesanost

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök. Det gör inget om det blir lite slarvigt, eftersom allt ska mixas på slutet. Skala och riv morötterna grovt och snabbfräs med lök och vitlök. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och crème fraiche och låt koka i 15-20 minuter. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den blir lite torr. Tillsätt då smör och hackad vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen slät med stavmixer och smaka av med oregano eller basilika och eventuellt salt och peppar. Servera pastan med sås och champinjoner. Strö över riven parmesan och ev lite flingsalt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply