Ottos namngivningskalas

Så var dagen D äntligen här – dags för Ottos namngivningskalas!

Det har planerats, det har bakats (tack mormor och farmor), det har pysslats, det har bokats porslin etc, det har övats och så har det planerats lite till. Att hitta en lokal var lättare sagt än gjort – antingen alldeles för dyrt eller för litet eller så luktade det illa eller så var det uppbokat eller så fick vi inte ta med någon förtäring alls, vilket i slutändan också skulle blivit för dyrt. Så vi hamnade tillsist på mitt kontor och det blev alldeles perfekt! Gott om tid att planera, duka upp samt städa.

Det blev verkligen en så fin dag – som dock gick alldeles för fort. Det kändes som jag knappt hann prata med någon, men så blir det väl när det är full fart samt att det finns en liten huvudperson att ta hand om. Otto skötte det med bravur, han vilade precis innan gästerna kom, han åt när vi andra mumsade tårta och han sov sen när de sista gästerna släntrade hem.

Men som sagt, en så fin dag med massa lyckönskningar och kärlek från alla gäster (tror vi tillslut hamnade på ca 60 pers), massa gott att äta å dricka och så givmilda paket. Ett stort tack från oss och Otto!

Här kommer några bilder från kalaset:

Vi hälsade alla välkomna och berättade lite om Otto och hans namn innan han fick doppa fötterna i bubbel för att ”officiellt” få sitt namn. Sen skålade vi – hurra för Otto!

Jag och David framförde även en låt – Utan dina andetag med Kent. Vilket blev väldigt känslosamt, både för mig och för gästerna. Inte helt lätt att hålla toner med halvgråtig hals. Men det gick bra och kändes fint att ge Otto. En låt jag sjunger för honom när han ska sova samt att det är en låt som förknippas så med moster Johanna.

Sen fikade vi! Och ojoj så mycket gott det fanns! Tårtor, bullar, kakor och mer kakor. Allt åts inte upp så jag har nu frysen full med godsaker som lär räcka ett bra tag. Om det är någon som är fikasugen, sväng förbi vetja!

Vi hade även fixat en Hälsningslåda, där gästerna fick fylla i kort med hälsningar till Otto.

Och självklart en tipspromenad, där frågorna såklart handlade om Otto. Många visste mycket om Otto och vi fick tillslut tre stycken med flest rätt, där Otto fick dra en vinnare. Hurra för faddern Hanna!

Älskade unge – hurra för att du är du!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply