Möta våren i Paris


I morgon ska jag och David äntligen boka resan till Paris. Vi hade tänkt bege oss dit i mitten av maj – så vi får se om vi möter våren i Paris eller om det mer blir att vi möter sommaren. Men ihhh, jag är så peppad på denna resa!

Har försökt göra lite research inför resan då jag inte har så stor koll på staden. Jag var där när jag var typ tio år men minns egentligen ingenting av själva Paris, bara att vi var på Disneyland en bit utanför. Och det var ju skoj men inte så parisiskt. Så jag har nu läst en del bloggar för att få lite Paristips men mottager tacksamt fler om ni sitter på några guldkorn vi absolut inte får missa under vår vistelse. Så hit med dem vetja – bonjour och merci!

Bildkälla

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Åsa
  2 april 2014 at 07:27

  ”Una agua, s’il vous plaît?”

  Grymt med resa, inte för att jag har varit i Paris men ni måste ju kolla in tooornet (om ni nu har missat att det står där..) :p

  • Reply
   Helly
   6 april 2014 at 17:22

   haha, ja det där Eiffeltornet tror jag faktiskt att vi kommer spana in =)

 • Reply
  Lynn
  5 april 2014 at 10:42

  Nämen åh vad kul! Här bor ju jag!
  För att få en typiskt parisisk stämning redan vid avfärd; ikläd er randiga tröjor och basker på sniskan. Sådär ja, då är ni klara.
  Rue Montorgueil är en mysig liten gata med fina små delikatessbutiker och kaféer och gatan bredvid, rue Montmartre har en av Paris bästa och prisvärda restauranger enligt mig, som jag naturligtvis inte minns namnet på nu, får helt enkelt återkomma.Här ligger även en snoffsig restaurang som heter Café Etienne Marcel där de har supergoda drinkar, happy hour dessutom, för standardpriserna är lite väl saftiga.
  I Maj är det ju förmodligen finfint väder också så då passar ju en picknick utmed Canal saint Martin bra. Eller en lunch på uteserveringen på Hotel du Nord i samma område.
  På söndagar spelas det livemusik på en liten irländsk(nja, inte så parisiskt kanske, men ack så trevligt)pub vid metro Mabillon(Coolin heter den, 15 rue Clement) från kl 19:30 på kvällen. Höjdarstämning och spontandans på det!
  Hm, det jag kommer på för tillfället förutom det självklara; Amelie-kaféet i Montmartre, Sacre Coeur, Notre Dame & Shakespeare & Co-bokaffären precis bredvid, picknick under Eiffeltornet eller i Tuilerie-trädgården, Centre Pompidou & ett besök i Versailles.
  Är disponibel för eventuella frågor.

  Hoppas ni får en toppenhelg här!

  • Reply
   Helly
   6 april 2014 at 17:21

   Ett stort tack för tipsen! Kommer kika in i din blogg för att få lite inspo tror jag.

  Leave a Reply