Ljummen rödbetssallad

rodbetssallad-2 rodbetssallad-1

De godaste maträtterna är de som lagar till sig medan en gör andra saker – som att typ städa inför helgen. De godaste maträtterna är även de som en äter tillsammans med någon en älskar – som min sambo David. De godaste maträtterna kan även vara riktigt enkla att tillaga – som denna ljumna rödbetssalladen med getost, färsk spenat, hyvlad morot och rostade pumpafrön/pinjenötter. Avnjutes gärna med ett glas rödvin. Smarrismarr!

Gör så här
Bjud in någon du älskar. Kan antingen vara en annan person eller ditt egna fantastiska sällskap. Sätt ugnen på 225 grader. Dela 4 st rödbetor i klyftor. Släng även med några klyftor potatis om du har det liggandes hemma. In i ugnen med flingsalt, olja och peppar i ca 30 minuter. Under tiden kan du dammsuga eller läsa en bok eller hångla eller kolla på någon bra tv-serie. När den där halvtimmen har gått, släng på ca 1/2 dl pinjenötspumpafrönsblandning över rödbetorna så rostar de till sig lite gött, ca 5-10 minuter till. När betorna är mjuka och fått färg – ta ut. Lägg sedan i lager; bladspenat, hyvlad morot, betorna, lite strimlad purjo och smulad getost. Typ tre lager. På toppen hamnar sen de rostade pumpafröna samt pinjenötterna. Släng även på lite mer flingsalt samt ev lite mer olja. Tadaa – klart att äta!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jessica
    29 mars 2015 at 13:35

    Alltså rödbetor ihop med getost (eller fetaost!) är ju bland det godaste också!

  • Leave a Reply