Lisebergspremiär

Hujedamig, ett Lisebergsbesök i april? Ajjemän, här snackar vi andra öppna dagen för säsongen och jag var på plats! Lite vindpinade kinder fick en räkna med, men oftast värmde solen även om graderna inte tagit sig över tio grader.

David var självklart med. Och även Erica fanns på plats, henne fann vi vid ingången där det bjöds på bubbelvatten. Åkbanden var på, nu kör vi!

Först ut var den klassiska Lisebergsbanan, ja för att värma upp för den fantastiska Helix. Här var det knappt några köer med vid publikfavoriten fick vi vänta ett tag innan vi susade iväg – upp upp och snurrsnurr.

Passade även på att ta en tur i Balder. Träigt men rivigt!

Ett besök på Liseberg måste innehålla glass! Helst mjukglass med strössel, mums!

Slänggungan är fin att se på. Men ne, denna skulle vi inte åka utan vi spatserade bort mot…

… Sagoslottet! Som jag hört ska försvinna till nästa år. Med andra ord var det mest troligt sista gången jag fick se kejsarens nya kläder. Tack för allt Sagoslottet, det har varit…fint.

Medan David tog en alena tur i Flumeride satsade jag på lite mer action. Mechanica snurrade och snurrade och snurrade lite till.

För att sen lugna snurrandet tog vi oss en sakta tur i Lisebergshjulet. Första gången faktiskt.

Men en gillar ju utsikt, så hurra!

Och en gillar ju att umgås lite tätt med denna dära!

Där nere ser en Liseberg och dess attraktioner, loopar, sockervadd och gråtande barn.

Atmosfear är rätt mäktig ändå men denna gång blev det inget nedsläpp för min del. Efter att Lisebergshjulet snurrat i 4 minuter var det dags att avsluta premiärsdagen med…Helix! Åh, så himla bra den är alltså! Och efter det var det bara hem och vila i sängen till två avsnitt av Skam innan jag får till stallet. En är ju inte barn längre, ne kroppen orkar inte riktigt med allt härjande på Liseberg längre. Men kul – det är det fortfarande!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply