Läckö Slott & Hvita Hjorten

Den där härliga utflyktslördagen för några veckor sedan bjöd verkligen på strapatser – i mängder. Efter det fantastiska badet vid Udden tog vi oss en bit uppåt Vänern för att besöka Läckö Slott och äta lunch på Hvita Hjorten. Där borta kan det vita pampiga slottet anas – hejhej vi ses snart!

Det är nåt med slott alltså. Tänk att levt där på 1500-talet – glida omkring i alla rum, dra en galopp över ägorna och få spana ut över vattenvidderna.

Himla vajjert alltså!

Här står vi, lite badrufsiga.
Lite kuriosa. David har faktiskt bytt ut puts på baksidan av slottet, sicket sommarjobb liksom. Och jag har vandrat hit tillsammans med min Strövargrupp back in the days. Nu vet ni.

Inne i slottsgården matchade jag loss med den rosa slottsfärgen.

Men sen fick det vara nog med slottsflanerandet, magen kurrade så vi styrde stegen till Hvita Hjorten för att äta en sen lunch. Här serveras mat tillagade av grödorna från Slottsträdgården och grönsaksodlare från trakten – samt att köttet och fisken kommer från Vänerfiskare, bönder och jägare. Lokalt som bara den.

Och sicken lunch sen, de är verkligen så duktiga på smaker och texturer. Smarrismarr I just (just in case meaning) say! Här har jag varit innan och hit tänker jag gå igen. Så är ni i närheten tycker jag absolut ni ska testa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply