Kantarellpasta med spenat och parmesanost

Efter att ha jobbat i nästan tre veckor samt att sommaren mer eller mindre har sagt upp sig för detta år – ja då är det inte mer än riktigt att jag tar tag i livet igen. Ett del i detta är att börja laga mat och även om jag inte varit ute i skogen för att plocka svamp så var jag bara tvungen att rivstarta med ett kantarellrecept! Och vad passar inte bättre tillsammans med kantareller än pasta, grädde och parmesanost? Sagt och gjort – nu kör vi livet!

kantarellpasta

Till denna smarriga rätt behövs:
200 g kantareller
400 g pappardelle
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
0,5 kruka persilja
70 g färsk spenat
2 dl grädde
50 g parmesanonst
salt å peppar
smör

Koka pastan. Skala och finhacka den gula löken samt vitlöksklyftorna. Rensa kantarellerna. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök, vitlök och kantareller på medelvärme i ca 5 minuter. Slå sen på grädden och låt det koka ihop. Tillsätt sköljd spenat, den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar. När pastan kokat klart, sila av och blanda med kantarellsåsen. Riv parmesanost och släng på. Ät! Och eftersom det nu typ är höst, ta ett glas rödvin till vettja, nominom!

I måndags var middagen dock allt annat än lyxig. Vi snackar dan-innan-löning-pasta med korv, ketshup och gammal riven å fryst ost. Typ lite så här

loningspasta

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vicky
    28 augusti 2015 at 17:10

    haha. din jäkla sköning. det där är så himla *real life* vs *blog life*. pappardelle får dock ALLT att se ut/smaka bättre. (och SKITFINT typsnitt förresten??)

  • Leave a Reply