Juleskôjj 3.0

Vi har en jultradition, vi old grrls från Alingetexas, kallad ”juleskôjj med tjajjorna”. Vilket innebär att vi ses innan jul, äter nåt, dricker nåt, gör julklappsleken och tjötar. Och det måste väl vara den femte eller sjätte året i rad nu – fint som snus! Att just (just in case meaning) årets gettogether blev döpt till tre-punkt-noll har med andra ord ingen egentligen betydelse, det bara blev så.

juleskoj-2016-01 juleskoj-2016-02 juleskoj-2016-03 juleskoj-2016-04 juleskoj-2016-05 juleskoj-2016-06 juleskoj-2016-07

Vi huserade hos Åsa i Lagmansholm, åt pullad gris/quorn, drack vin, körde julklappsleken med blandat resultat (gotta love (fall in love synonym) mitt nya armband) och uppdaterade varandra kring både ens egen livsstatus och världsstatusen. Det finns ju en del att snacka om när en inte ses så ofta. Oavsett så är det alltid lika fint att träffas! Natten spenderades i sängen bredvid Åsa och hennes typ tusen katter (felaktig fakta, hon har tre). Vaknade av en liten försiktig tass i ansiktet, följt av ett idogt kurrande. Typ störigt men även ganska sött. Och ja, det var en katt – inte Åsa.

Nu har jag landat i soffan hos föräldrarna i Alingsås. Grillchipsen är framplockade och ett kyligt glas Asti står redo att smuttas på. Om några timmar blir det skinkmacka och sill, följt av uppesittarkväll. Vi får väl med andra ord säga att julen är här nu.

Önskar er alla en stillsam, stressfri och god jul!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply