Gimme some more


Veckans matlagningskvot är redan avklarad och det är bara tisdag. Vad pratar hon om kan ni undra, veckan har ju sju dagar. Jo jag vet, men i hopp om att få upp matlagningsglöden mjukstartar vi nämligen med att laga ett mål mat per person i veckan. Igår lagade David en smarrig pastapaprikarätt och idag lagade jag ostravioli med chilistekta grönsaker. Inget jätteavancerat men väldigt gott! Och så blir det ju lunchlådor – gott OCH smart. Och eftersom jag både är god och smart – samt snäll – får ni här receptet på tisdagens middag.

Ingredienser
500 g färsk, ostfylld ravioli
1 röd spansk peppar
300 g vitkål
1 squash
1 tsk salt
1  pressad vitlöksklyfta
2 dl matlagningsgrädde
smör att steka i

Bring it on genom att göra så här
Koka raviolin i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skölj och finstrimla kålen. Skölj och strimla squashen. Fräs chili, kål och squash i olja ca 5 min. Krydda med salt och vitlöksklyfta. Häll på grädden och låt koka upp. Låt raviolin rinna av och lägg upp på tallrikar. Fördela de chilistekta grönsakerna över och go bananas aka ät!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply