Jag har en förkärlek till indiskt mat. Och med indiskt mat menar jag indiskt mat från Göteborg, för i Indien har jag inte varit. Första gången jag åt indiskt var på Bombay på Andra Långgatan, tillsammans med syrran och föräldrarna. Och det måste ha varit ett tag sen, för det var på den tiden som Bombay var pyttelitet, knappt hälften så stort som det är idag. Men gott var det och med jämna mellanrum slinker det ner lite papadums, naanbröd och palak paneer. Men att laga indisk mat, DET är inget man (läs jag) gör i en handvändning. En gång testade jag att laga linsrätten dhal och det gick inget vidare. Resultatet: en grå, smaklös sörja. urk. Så nu för tiden tar jag en genväg – indiskt grytbas på burk!
Att ha i den där typ perfekta indiska maten
– En burk Tikka Masala 500 g
– En påse förvällda sojastrimlor (eller kyckling om du är lagd åt det hållet)
– En lök
– Några nävar gröna bönor
– Champinjoner
– Smör att steka i
– Salt, peppar
Så här gör du den typ perfekta indiska maten
– Hacka lök och dela bönor och svamp
– Fräs lök i smör. Häll sen i sojastrimlor och bryn på
– Blanda i resten av grönsakerna. Fräs.
– Häll över den indiska burken och ev lite vatten
– Puttra på! Och glöm inte att salta och peppra!
– Glöm inte heller att koka ris. Eller att blanda ihop lite raita (yogurt, mynta, paprikapulver, salt, peppar)
Appropå indiskt…den här låten är ju en riktigt humörhöjjare!
Passar finfint till den perfekt lagade indiska maten.
1 Comment
Gunnel
29 april 2012 at 18:52Googlar man vegetarisk indisk gryta så kan man hamna här. Det gjorde jag och till och med min tvååring åt glatt! 🙂 Så tack för tipset!