Frasiga halloumitacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs

haloumitaco-1

Stoppa pressarna och håll alla era hästar – jag har nog ätit den godaste tacon ever! Här snackar vi inte svennetacos med kryddad färs, random tomat och isbergssallad utan här är det smakexplosion grande. Med andra ord, min mun gillar mucho.

Ja ni ser ju

haloumitaco-2

Men vad är det då för någon superdupertaco jag pratar om? Jo det ska jag berätta för er, jag och Lovisa ställde nämligen till med tacofiesta härom lördagen och ville ha en utmaning samt något annorlunda i tacoväg. Jag hade hittat ett recept som verkade hur smarrigt som helst, så vi testade att göra Frasiga halloumitacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs. Och jävlar i min låda så gott det blev! Lite söligt kanske, men åh så gott.

haloumitaco-3

Så sanna mina ord, gillar ni tacos kommer ni älska detta. Och självklart bjuckar jag på detta smarriga recept:

Friterad halloumi
1 paket halloumi
2,5 dl vanligt ströbröd eller om en vill lyxa till det; pankoströbröd
1,5 dl öl/bubbelvatten
1 dl mjöl
salt och chilipulver
massa rapsolja

Ananassalsa
1/2 färsk ananas
1/2 rödlök
1 röd chilifrukt
1 st lime
1 msk socker

Inlagd kål
1/4 rödkålshuvud
2 dl vitvinsvinäger
1 dl socker

Jalapeñomajonnäs
1 dl majonnäs
Inlagda jalapeños efter smak, ca 2 matskedar

Till servering: mjuka tortillabröd eller tacobåtar samt massa koriander

GÖR SÅ HÄR

Börja med kålen: hacka eller strimla fint. Blanda vinäger och socker tills det löser upp sig och massera in lösningen i kålen, som du lägger i en stor skål. Låt stå i kylen minst 20 min.
Salsan: finhacka ananas, rödlök, chili, strö över socker, och pressa över en lime.
Majonnäs: finhacka jalapeñon och blanda med majonnäsen.
Halloumin: mät upp mjöl i en skål och vispa sen ihop med öl eller bubbelvatten. Förbered en tallrik med ströbröd, chilipulver och salt. Smaka av ströbrödsblandningen! Skär halloumin i 1/2-1 cm tunna skivor och doppa först i ölsmeten, låt överskottet rinna av och rulla sen i ströbrödsblandningen. Lägg upp på en tallrik och hetta under tiden upp ett tjockt lager med olja i en stekpanna. När oljan är riktigt varm, ca 180 grader, kan du fritera ungefär 4 halloumibitar åt gången. Lägg på ett ugnsgaller eller en bit papper och låt överskottsfettet rinna av. Sen är det bara att börja bygga tacos, äta och dö godhetsdöden.

För övrigt verkar jag ha fått lite dille på det där med att fritera ost, så när jag och David körde lite takomyz i helgen återanvände jag lite av receptet ovan (majjon och rödkålen) men valde att fritera fetaost i stället samt toppa med guacamole, riven ingefära och koriander. Funkade bra det med!

fetataco-1

Receptet är hittat hos Vegokäk – som för övrigt har sååå mycket goda recept på sin blogg. Rekommenderar att kika in där för mer matinspo!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Annie - lättlagat vegokäk
    18 april 2016 at 21:56

    Men åhh tack, vad glad jag blir! Dessa tacosar är mina favoriter alla kategorier. Skitkul att du gillade det 😀

  • Reply
    Vicky
    19 april 2016 at 19:37

    har också sett den hos annie (vars blogg man ju älskar). guuuu vad jag är sugen på detta!!! halloumi finns typ inte här!! eller jo men knappt

  • Leave a Reply