F!-fika

fi-fika

Snart är det val och jag kan väl inte påstå att detta är en politisk blogg men det finns en hel del saker i vårt avlånga land som faktiskt är helt uppåt väggarna fel. Som vit medelklass, utan barn och krämpor, kan jag väl inte påstå att jag upplever så stor skillnad på om de röda eller de blåa sitter vid makten. Men det är det andra som gör. Och jag börjar tröttna på den uppstudsiga ”whats in it for me-attityden” som sprids mellan yngre och äldre. Vad hände med solidaritet och sunda värderingar? Och visst, att stödja ett parti och dess åsikter till hundra procent är väl inte helt enkelt och inte heller något en gör, men jag tycker det känns så himla bra att det faktiskt numera finns ett parti som står för mycket av det jag står för.

Idag har jag därför varit på F!-fika och försökt att mer sätta mig in i vad Feministiskt initiativ tycker och vill. Mycket intressant att lyssna på Lars Gårdfeldt – gayaktivist, präst samt nummer fyra på F!:s riksdagslista – samt höra andras frågor och tankar kring feminism, antirasism, föräldrarledighet, välfärd, kvotering, arbeten, vapenindustri osv. 

Jag tror, eller jag vet, att det skulle vara så himla viktigt och bra för den svenska politiken om F! kom in i riksdagen – för det kommer göra skillnad.

Ut med rasisterna. In med feministerna.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    lovisa
    14 augusti 2014 at 23:31

    amen syster!

  • Leave a Reply