En sommardag på Kössö

Där! Där!
Så låter det mest hela tiden från Otto. Allt ska pekas på. Speciellt när det är något nytt som upptäcks, som det där med att åka båt. Samt att se andra båtar guppa förbi utanför.

Och där kom även sommaren tillbaka. Tack för det. Mina två första semesterveckor har varit allt annat än semestriga, pga olika orsaker varav ett är det tråkiga vädret. Men idag sken solen och tur var väl det, för vi hade planerat in ett besök på Kössö, för att hälsa på Kalle, Cecilia, Bruno och Fred. Mot skärgården och ö-liv!

Trygg famn när världen upptäcks sakta men säkert.

Vi blev upphämtade med barn och vagn, för på Kössö får en inte köra bil eller ens cykla. Utan detta är skottkärrornas ö som det fraktas varor och annat på. Och så flanerade vi de smala gatorna och stigarna fram, för att tillsist komma upp till huset på berget.

Där! Utsikt!

Följt av tio-fika. Vi barnfamiljer är ju uppe i ottan.

Dessa två <3

Efter lek och lunch tog vi oss ner mot havet.

Hej havet!

Och hej havsbris, dig har jag saknat!

Vad har vi här då? En stege ner i det stora blå?

Självklart vankades det bad!

Ett två tre, dyk!

Cecilia var strået vassare och doppade sig tre gånger mot mina två. Men så är hon en öbo.

Efter bad och öpromenad fikade vi ännu en gång och lekte ännu lite till innan jag tog med mig dessa två till fastlandet igen.

Så himla skönt att äntligen få lite sommarvärme igen och att få ge sig ut på utflykt och äventyr. Det är något som hör semestern till och som får en att lite släppa fokus från sådant som inte passar in. Nu är det typ tre veckor kvar av semestern och jag hoppas på fler somriga utflykter och salta bad. Eller söta bad går faktiskt minst lika bra!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply