En sammanfattning av 2020

Årets näst sista dag är snart över och även om 2020 varit helt annat än vanligt och bloggen varit helt annat än uppdaterad så är det tradition att fylla i denna lista av året som gått. Så här kommer årets sammanfattning som jag nu fyller i för åttonde året i rad – de tidigare årssammanfattningarna finner ni här: 2019201820172016201520142013.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Var och är med om en pandemi. Det är onekligen något jag inte gjort förut. Vilket i sin tur resulterade i att jag inte gjorde så mycket som jag kanske velat göra. Att träffa mina vänner har tyvärr varit något som uteblivit. Och som i sin tur resulterat i att jag kanske inte riktigt mått så bra som tidigare. Allt som sker runt om i världen får en verkligen att reflektera mer över ens välbefinnande – vad som får en att må bra och vad som får en att må mindre bra. För det är också något jag gjort i år, som jag inte gjort förut – mått riktigt dåligt.

Höll du några av dina nyårslöften?
Som vanligt, så har jag inte några egentliga nyårslöften, mer än att försöka umgås mer med mina vänner. Och i år kunde detta löfte tyvärr inte infrias på långa vägar, pga av you know what.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Några av mina kollegor fick barn.

Vilka resor gjorde du i år?
Resa ja. Det blev inga långväga äventyr i år av förklarliga skäl. Vi hann dock åka till Branäs i början av mars, annars har jag mest hållt mig närsockens. Typ Lidköping, Alingsås, Kinna, Kössö, Halmstad, Falkenberg…

Dog någon som stod dig nära?
Som tur var inte.

Är det något du saknat år 2020 som du vill ha år 2021?
Dans! Fest! Middagar med vänner! Konserter! Kramar av föräldrarna!

Vilket datum från år 2020 kommer du alltid att minnas?
Oj, det känns som att 2020 är som ett stort blurr. Året har gått jättesnabbt men ändå långsamt. Allt har hänt. Men ändå har inget hänt. Så har svårt att minnas något enstaka datum. Kanske glömmer jag något jätteviktigt datum nu… Eller jo fan, 1 januari! Då friade jag ju till David!

Vad var din största framgång 2020?
Att ha levt på. Trots allt omkring. Att försöka se det positiva i allt det negativa. Även om jag just (just in case meaning) nu bara vill dra något gammalt över mig, är så trött denna vanliga vardag.

Största misstaget?
Att jag inte sa stopp tidigare. Både för min egna skull men även för min vän.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Som tur var inte. Ingen Covid-19 i min direkta närhet. Jag har dock fått uppleva det fantastiska VAB-livet då Otto började förskolan och såklart blev förkyld.

Bästa köpet?
Elcykeln Battis!

Vad spenderade du mest pengar på?
Bara basic-saker; mat, kläder till Otto och en flaska vin eller två.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få se Otto växa och bli sin egna lilla person!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare måste jag nog säga. Det är så mycket som snurrar i skallen ett sådant här speciellt år. Gör jag rätt, gör jag fel? Vad vill jag, vad vill jag inte? Hur mår jag eller rättade sagt, hur mår jag inte? Fått känna på hur det är att ha ångest, att inte kunna styra sina känslor och sin kropp.

Vad önskar du att du gjort mer?
Lyssnat på mig och på andra.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig.

Hur tillbringade du julen?
Det blev både en jul i Alingsås och Lidköping.

Favoritprogram på TV?
Ja vad har jag sett för tv-serier i år? Ett år är ju en lång tid och mycket tid har spenderats framför tvn, men vad tusan har jag sett? En serie som jag iallafall gillade massa är Fleabag på Amason Prime – mycket bra! The Queen’s Gambit var också sevärd. Sen har jag sett lite högt och lågt; Home for Christmas, Space Force, Hollywood, Kärlek och Anarki, Sex Education, Vår tid är nu, Chernobyl mfl. I början av året såg jag ju såklart även på Masterchef Australia. Såklart.

Bästa boken du läste i år?
Bästa barnboken? Ja barnböcker har jag läst till förbannelse i år. Men vanliga böcker? Inte jättemånga. Nu de senaste månaderna har jag försökt läsa lite böcker, för att komma bort från skärmar och tv. Men kan inte påstå att jag minns vad de heter, då jag mest plöjer igenom random kriminalare.

Den bästa filmen du sett i år?
Mycket film har det blivit under året. Dock från soffan och dock väldigt många highs and lows för att jag ska minnas några speciella. Det finns så mycket film och serier att tillgå just nu och då det även har funnits väldigt mycket hemmatid, så har det plöjts filmer ja. Bästa film? Vet ej.

Vilka konserter har du gått på under året?
Åh konserter! Minns ni när en kunde trängas framför en scen och skriksjunga med i låtar? Those were the days. Så nej, inga konserter i år. Såklart. Eller jo fan, var ju på Pustervik och Hallas i februari – mantelrock!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2020?
Drakdansen. Hjulen på bussen. Imse vimse spindel.

Största musikaliska upptäckten?
Hahahaha..tillåt mig skratta. Ens Spotifykonto är ju ett skämt efter Ottos framfart.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Tom Hardy. Det är sedan gammalt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2020?
Jag blev tydligen trippelt firad, av min lilla familj, av kollegor samt söndagskalas med släkt.

Hur skulle du beskriva din stil år 2020?
En blandning av hemmakontor och bekväm morsa. Inget att skryta över direkt.

Vad fick dig att må bra?
Otto! Kan fortsatt inte förstå hur en person bara kan slå omkull fötterna på en sådär.

Vem saknade du?
Alltidalltidalltid syrran. Och så finaste Battis, han saknas mig fortfarande.

Så tack och hej 2020
– låt oss hoppas att 2021 blir spännande på helt andra sätt än detta års chockinsikt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply