En sammanfattning av 2018

Då har vi kommit fram till näst sista dagen på detta år, tjugohundraarton. Ett år som varit fyllt av massa nya erfarenheter och upplevelser. Så här kommer årets sammanfattning via den traditionella listan som jag nu fyller i för sjätte året i rad – de tidigare årssammanfattningarna finner ni här: 20172016201520142013.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag blev husägare vilket har inneburit en massa nya insikter och upplevelser. Jag har även upplevt graviditet (och missfall). Samt att mkmedia gick och vann Årets Reklambyrå. Ett spännande år kan en säga.

Höll du några av dina nyårslöften?
Brukar inte ha några egentliga nyårslöften, mer än att försöka umgås mer med mina vänner. Men säger som förra året – det känns ändå som ett rätt bra vänskapsår, jag har himla fina och bra vänner alltså!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ne inte i år, men nästa år händer det grejer!

Vilka resor gjorde du i år?
Nyårsfirande på Smögen, Stockholmsvisit för Årets Byrå, Barcelona-resa i maj och i juli, jobbkonferens i Lysekil, sommartripp till Falkenberg, utflykt till Kungshamn, cykelturen på Brommö samt Davids födelsedagsresa till Amsterdam. Samt de vanliga små resorna till Alingsås och Lidköping. Och inte att förglömma alla badutflykter, grillkvällar och pirhäng.

Dog någon som stod dig nära?
Min älskade älskade Battis fick galoppera vidare en söndag i maj. Har fortfarande inte riktigt förlikat mig med känslorna angående detta. Älskade luddöra.

Är det något du saknat år 2018 som du vill ha år 2019?
En bebis! Som kommer anlända i maj om allt går som det ska.

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?
25 januari – då vi fick nycklarna till huset
11 februari – då jag plussade för första gången
21 februari – då mkmedia vann Årets Byrå
13 mars – då missfallet kom
6 september – då jag plussade för andra gången

Vad var din största framgång 2018?
Gäller det arbetet så är det såklart att mkmedia vann Årets Byrå – en riktig mäktig upplevelse. På det mer personliga planet så har det mest handlat om mig och David – att vi har fixat allt som har med renovering och hus att göra utan att tappa bort varandra. Nåt som resulterade beslutet att försöka utöka vårt team med en bebis.

Största misstaget?
Som jag brukar säga; Jag ser misstag mer som lärdomar men kan inte heller minnas någon stor lärdom aka misstag för året. Det som hänt har hänt, bara att blicka framåt.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Sjuk och sjuk. Jag trodde jag var sjuk i influensa där i februari, men det visade sig vara en oplanerad graviditet som gjorde att jag mådde som jag mådde. Sedär ja.

Bästa köpet?
Allt vi införskaffat till huset, typ köket och sängen. Very nice!

Vad spenderade du mest pengar på?
Öhhh, dum fråga, allt som har med huset att göra. Och då framförallt de oförutsägbara utgifterna aka stopp i avlopp och annat skoj.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att ha fått tillbringa nästan ett helt år i detta rosa lilla hus, som från första dagen har känt som hemma. Och att jag har fått bada så mycket som jag gjort denna sommar.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Överlag gladare tror jag även om tårarna ibland svidit under ögonlocken. Det är mycket ansvar med eget företag, eget hus och snart ett eget barn. Men i det stora hela så är jag nog en rätt så glad person som har haft en bra år.

Vad önskar du att du gjort mer?
Orkat mer, tränat mer, jobbat mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat över jobbsaker.

Vilka konserter har du gått på under året?
Oj, har jag gått på några konserter i år? Ja just (just in case meaning) det, Magnus Carlson på Pustervik i mars samt Spiders och Night Viper i april. Kan inte minnas att jag gått på någon mer. Eller jo, Sarah Klang på Konserhuset – sicken upplevelse. Men utöver det, ujuj så dåligt musikår!

Hur tillbringade du julen?
Same procedure as every year; Med mor, far, Asta och så även David med föräldrar.

Favoritprogram på TV?
Masterchef Australia är en stående favorit. Sen har jag även sett på Systrar 1968, The Handmaid’s Tale, Bachelor, You’re the Worst, Love, Vår tid är nu, Killing Eve, Sharp Objects och diverse andra serier jag inte minns.

Bästa boken du läste i år?
Eh jadu. Minns ej.

Den bästa filmen du sett i år?
Minns ju aldrig vad jag ser för filmer – eller rättade sagt om de är de bästa jag sett för året. Men jag har varit på bio några gånger där jag sett First Man, Bohemian Rhapsody och…ja nån mer film. Ja ni märker ju – ingen kulturtant här inte som varken kommer ihåg böcker eller film.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2018?
Good Name med William Onyebor

Största musikaliska upptäckten?
Sarah Klang

Vilken kändis var du mest sugen på?
Tom Hardy. Det är sedan gammalt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
Kalas med släkt och kalas med David.

Hur skulle du beskriva din stil år 2018?
Baddräkten satt på ett gäng månader där i somras och nu på slutet av året kör jag all in med bekväma kläder för att få plats med magen.

Vad fick dig att må bra?
Det gamla vanliga såklart; David, min familj, mina vänner, hästen (snyft), bada, huset och den storslagna naturen (innan den blev söndertorkad av värmen).

Vem saknade du?
Alltidalltidalltid syrran. Och så finaste Battis.

Sådär ja, tack och hej 2018! Om bara någon dag är det alltså ett nytt år – ett år som inte kommer likna något tidigare år eftersom jag ska bli mamma. Hej 2019 och hej ny erfarenhet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply