En lista om julen

God lördagsmorgon! Denna helg är totalt oplanerad vilket är så skönt, bara ta det chill, äta lussekatter, plocka i huset samt lyssna på Håkans nya skiva. Och sen på måndag är det bara fem arbetsdagar innan jag går på julledigt – en ledighet som blir rätt så lång då jag inte är tillbaka på kontoret förrän den 7 januari. Det ska bli så skönt! Men nog om det, snart är det som sagt jul – vad hände med året egentligen? Swosch så var det december och typ nytt år. Igen. Nåväl, eftersom julen nalkas kommer här den årliga jullistan. Undrar om årets julfeeling skiljer sig nåt från förra årets lista?

6 Julsnabba

Pepparkakor eller lussebullar?
Måste nog svara lussebullar där. Lite varma tillsammans med glögg, det är grejer det! Och inte att förglömma, de måste vara utan russin! Har sagt det förut och jag säger det igen, frukt hör inte hemma i vare sig bakverk eller mat. Huuaa.

Skumtomtar eller knäck?
Det får nog bli knäck på den frågan då sega skumgodisar inte faller mig i smaken. Men jag har nog inte ätit knäck på flera år.

Julkorv eller julskinka?
Svårt val, den vegetariska julskinkan har tagit sig genom åren och är rätt go att avnjuta på macka med smör, ost och senap. Så får väl säga skinka då. Också för att det är ett så roligt ord, skinka.

Veggiesill eller Janssons?
Helt klart veggiesill! Och då ska det vara den hemmagjorda skärgårdssillen. En stor eloge till att matbutiker nu säljer veggiesill på burk (och en del sorter att välja mellan!) men de slår ändå inte den egengjorda.

Glögg eller julmust?
Har aldrig varit ett fan av julmust så det får bli glögg här. I år får jag dock bara sippa på töntig alkoholfri glögg, men det går rätt bra det med.

Ge eller få?
Ge! Alltid kul att se folks miner när de öppnar sina paket. Men sen så blir det ingen direkt överkonsumtion av paket, ne det är mina föräldrar som får. Jag och David har slutat ge varandra julklappar utan hittar på något tillsammans i stället.

5 Julpersonliga

Vad är bäst med julen?
Att förhoppningsvis ha några lediga dagar för att gå ner i varv och bara vara. Samt att även äta god mat och hänga med familjen.

Det sämsta med julen?
Är ju egentligen lite av en grinch, så det får inte bli för mycket av allt. Inte för mycket pyssel och mat och paket och tindrande ögon. Samt att det även är stressens och köphetsens högtid.

Vad ska du göra på julafton?
I och med att vi köpte hus i januari tänkte vi att; Ja årets julfirande kan ju vara i det rosa huset i Mölndal! Meeen, vi har tänkt om. Eftersom rören i källaren inte är helt stabila, vi inte har fått till vårt gästrum och att vi planerar att renovera badrummet under julledigheten så drog vi helt enkelt tillbaka inbjudan. Så i år blir det kombinationen Alingsås/Lidköping. Nästa år kanske?

Nyår då?
Inga planer alls. Funderar på att åka iväg nånstans, bara jag och David. Eller så kör vi något litet kompishäng här eller där.

Tror du att det blir det en snöig jul?
Hell no. Ingen snö så långt ögat kan nå.

4 Julfavoriter

Favoritjulfilm?
Ja det finns ju en hel del julfilmer att välja på. Brukar alltid se på Elf och The Grinch men en ny favorit är nog The Christmas Chronicles som finns på Netflix. Har redan råkat se den två gånger…

Favoritjulkalender?
Tjuvarnas Jul var fin tycker jag. Samt att den gamla klassikern Sunes Jul är en favorit. Sen verkar årets julkalender rätt bra, men har inte sett alla avsnitt.

Favoritjullåt?
Min favoritskiva är ”A Very She & Him Christmas” – juliga låtar i lite mer modern feeling.

Favoritjuldoft?
Jag slängde igår ut liljorna på balkongen då jag inte klarar av dess doft nu när jag är preggo. Så jag hoppas att hyacinterna som är på g doftar ok för mig. För dess doft är verkligen jul för mig.

3 Om jultid

När är det dags att pynta?
Vi julpyntade lite förra lördagen, med några ljusstakar och alla Rolf Berg-tomtarna. Men mer än så blir det inte. Orka plocka fram och plocka bort allt liksom.

När får man ha gran?
Det där har verkligen ändrats sedan jag var liten, då vi tog den bara någon dag innan julafton. Ska en ha gran så tycker jag att den ändå kan komma in i värmen nån vecka innan jul, fast då ska den tas om hand så den inte barrar innan jul.

När öppnar man presenter på julafton?
Sker på kvällen, när alla har samlats. Och kanske en liten liten klapp på morgonen med.

Sådär, nu är det bara att räkna ner tills dopparedagen infaller.
Och dags att ta tag i denna lördag!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply