Dagens lunch är en blandning av syrligt, mjukt och med en touch av Afrika. Syrligt från citronen, mjukheten från creme fraisen och det afrikanska kommer från uppläggningen av quinoan. Påminner lite om en världsdel eller hur?! Nåväl, nu ska det ätas! Och vill ni härma mig, här har ni receptet!
Detta ska vara med:
– Quinoa
– Quornbitar eller kyckling
– 3 dl creme fraise
– 1 msk citronsaft
– rivet citronskal
– några nävar sockerärtor
– rosmarin
– grönsaksbuljong
– smör att steka i
– salt, peppar
Så här gör man:
Koka quinoa. Stek quornbitarna i smör. Salta, peppra och rosmarina. Blanda ihop cf med citronsaft samt grönsaksbuljong. Häll sen över detta över quornbitarna (eller kycklingsbitarna om ni nu äter sånt). Puttra på. Under tiden kokar ni sockerärtorna. Allt blir klart typ samtidigt och innan ni äter släng över lite rivet citronskal. Lägg upp som jag – alltså som världsdelar – eller blanda bara ihop. Voila, ät!
No Comments