Lussekattsbak

Nu lackar det änna mot jul – vilket innebär att det måste bakas lite julegött!

Idag bakades det därför lussekatter här i det rosa huset i Mölndal och imorgon vankas det peppaskaksbak. Kanske blir det även bak av lite goda småkakor framöver, typ ingefärskolasnitten som är busenkel att göra och så god. Och så måste jag slänga ihop den smarriga saffranscheesecaken – som blivit en julklassiker här hemma.

Men nu ska vi snacka lussekatter. Eller ja, nu ska det bakas lussekatter. Jag brukar åka till Alingsås för att baka dessa tillsammans med mamma, men i år fick det bli bak här hemma i stället. Lättare med en Otto, som nu skulle få uppleva sitt första lussekattsbak. Ja som med det mesta som sker. Allt för första gången.

Vi kör som vanligt på Icas recept, med kesella. Blir saftigt och gott. Här ovan kan ni se en riktig jäsig deg, som tagit sig ur bunken och ner på bänkskivan.

Och här ser ni en riktig peppad bagare, som bakade lussekatter för första gången på typ 25 år.

Här har ni en riktigt van lussekattsbagare.

Här med!

För denna lille tomtenisse var det dock första gången.

Så mycket baka blev det kanske inte. Men lite knåd av den kladdiga degen blev det allt.

Ja det bakades för fullt! Tror vi fick till lite över 100 stycken.

Den klassiska lussekattsmustaschen.

Rookie-David

Även pappa Lars snurrade ihop några katter.

Ja det var full fart i köket med varma plåtar och lussekatter överallt! Så det gällde att hålla tungan rätt i mun.

Puss!

The Skooganders <3

Färdigt!

David var nöjd med både bak och smak, tror det slank ner tre lussekatter efteråt.
Men så är han ett riktigt bullmonster med.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply