Chickpeas och Gordon Ramsay

Så äntligen var det dags för mig att testa den där maträtten Peter haft som lunchlåda några gånger, Feta-och kikärtssallad. Resultatet blev inte så tilltalande för ögat, men mums vad gott det smakade! Receptet kommer från Gordon Ramsay och vill ni se hur det går till när han gör det, titta här. Annars är det bara att testa själva, här kommer receptet:

2 stora, tunna flatbröd eller pitabröd
½ tsk paprikapulver
4 msk olivolja
1 rödlök, skalad och tunt skivad
2 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivad
½ röd chili, urkärnad och finhackad
400g burk kikärtor, sköljda och avrunna
Generöst pressad citron
Stora handfull bladpersilja
Havssalt och svartpeppar
150g fetaost

1 Värm ugnen till 180C.. Dela bröden vågrätt. Blanda paprika med 2 msk olivolja.
Pensla varje bit bröd med denna blandning och lägg på en plåt. Grädda tills lätt gyllenbruna, bara 2-3 minuter för tunna flatbröd, 4-5 minuter för pitabröd.

2 Värm under tiden resterande olivolja i en kastrull, tillsätt lök och stek under omrörning, på medelvärme i 6-8 minuter tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och chili och stek ytterligare en minut. Tippa i kikärtorna och rör om. Pressa över citronsaft och tillsätt persilja och krydda efter smak.

3 Värm kikärterna, häll sedan över i en stor skål och låt stå i några minuter. Smula över två tredjedelar av osten och blanda väl. Servera på tallrikar och smula över resterande fetaost. Bryt brödet i mindre bitar och servera vid sidan om.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply