Blomkålsmos aka The winter is coming

Ih oh ah! Idag är det ju det sista avsnittet på säsong 7 av Game of Thrones. Hur kommer det att gå? Kommer vintern att segra eller kommer det förbli lite grönt där i Westeros? Kommer Dany och Jon äntligen få till det? Det är onekligen spännande. Så förra veckan slängde jag ihop en rätt som ja, flörtade lite med just (just in case meaning) vintern. Eller nja, ne. Jag var mest väldigt sugen på blomkålsmos. Så efter att enbart ha handlat ett blomkålshuvud (och med rabatt just där och då, hurra!) samt flanerat genom Nordstan med detta blomkålshuvud i en genomskinlig plastpåse ställde jag till med blomkålsfest!

Och resultatet?
Ja tillslut såg det ut som ovan. Försökte mig på att spritsa ut moset, men har väl insett att jag varken är någon vidare matstylist eller matfotograf.

Oh, ett korianderblad piggar upp vilket trött mos som helst.

Ja ni ser ju, MVG i styling!

Sak samma. Moset blev gott och det är väl ändå det som är huvudsaken när en är hungrig och sugen på just rostat blomkålsmos. Så hur gjorde jag detta fantastiska GoT-mos? Jo det ska jag säga er;

Jag delade blomkålshuvudet i mindre delar. La i en ugnsform, pluppade i tre skalade men hela vitlöksklyftor, ringlade över lite olivolja och satte in i ugnen. 220 grader i först 15 minuter, sen rörde jag om lite och körde 10 minuter till. Och till sist skvätte jag i 1 dl mjölk som jag lät koka blomkålsbitarna i, ca 5 minuter till. När detta var klart hällde jag i blomkålsgöttet, med mjölken – i en tillbringare samt stavmixade allt slätt. Gourmeade till det med att även slänga i en näve riven parmesan, mixa lite till och avslutade med att smaka av med salt och peppar. Mumma!

Toppade moset med koriander samt avnjöt tillsammans med marinerade quornfiléer. Marinaden bestod av soja, olja, sesamolja samt riven ingefära som quornfiléerna fick dra i i ca 30 minuter. Sen stektes de bara.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply