Berlin – och mjukstarten

Så för en vecka sedan for jag och Lovisa till Tyskland och inte till vilken dutchig stad som helst – utan Berlin! Jag hade egentligen ingen koll alls på staden innan vi åkte, men hade ändå hört snacket. Ja ni vet när tugget går. Att dit ska en åka. Så vi föll för det gigantiska grupptrycket och bokade in en BFF-resa till en stad som överraskade mig med att vara hur jävla bra som helst!

berlin-14okt-01

Vi kom dit efter lunch och hade några timmar att slå ihjäl innan vårt hotellrum var färdig för incheckning. Så vad gör en då? Dricker öl såklart! Och ni kan inte ana vår lycka när solen sken och värmde vår kind, vilket innebar – uteserveringsöl!

berlin-14okt-02

Där borta mellan husen ”anas” Fernsehturm aka TV-tornet som ligger vid Alexanderplatz där även vårt hotell låg. Med andra ord, lätt att hitta hem.

berlin-14okt-03

Min resekompanjon Lovisa – redo för äventyr!

berlin-14okt-04

Och så det där tornet då. Som vi efter denna stund inte såg så mycket mer av resterande dagar, då solen sken med sin frånvaro och toppen på tornet försvann i den eviga dimman.

berlin-14okt-05

Vi kände oss redo för att vara lite historiska och besökte DDR-museumet längre ner på gatan.

berlin-14okt-06

Ett oerhört intressant och genomtänkt museum.

berlin-14okt-07

Och för att gå från det ena till det andra, Berlins stora byggentreprenör heter Porr. Lite lustigt tyckte vi. Och spårvagnar har de också. Som går till Falkenberg. Nästan som hemma.

berlin-14okt-08

Tillsist fick vi då vårt rum – och sicket rum sen! Vi hade valt Deluxe-varianten, vilket innebar det största rummet på våning 8. Ser ni sängen? Bästa ever. Fluffigaste kuddarna som bara inbjöd till att gotta ner sig i.

berlin-14okt-09

Utsikten var det väl dock sisådär med

berlin-14okt-10

Så hängde vi där i hotellrummet en stund. Vilade upp oss. Drack kaffe. Planerade kvällen. Och hur fredagskvällen blev, ja det får ni se en annan dag. Nu är det fredag – vilket innebär helg!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  rebecca
  21 oktober 2016 at 09:56

  åh vad mysigt att ni var här och reste! hoppas ni gillade det.

 • Reply
  Christin
  22 oktober 2016 at 15:00

  du får berlin att se utmärkt ut. jag har varit där ett par gånger, men alltid när livet varit svajigt, så har nog varit orättvis mot staden. Dessutom, bilden på din vän med vind i håret. En sån bild man önskar att någon skulle lyckas ta på en någon gång. Ursnygg.

 • Leave a Reply