Oh ah – denna rätt alltså! Så mycket smaker, så mycket gott! Passar tiptop nu när det är lite varmare ute, då själva nudelsalladen känns väldans fräääsch med krispiga grönsaker och goda smaker. Och jordnötsåsen – den måste vara den smarrigaste ever. Jag skulle kunna äta den med sked, som godis. Mumma!
Så jag ska inte hålla er på halster, nu kör vi recept på denna smarriga asiatiska nudelsallad med tofu och jordnötssås!
Tofu
- 0,5 tsk honung
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 msk rapsolja
- 1 msk soja
- 500 g tofu
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk rapsolja till stekning
Skär tofun i bitar och lägg i en plastpåse.
Blanda ihop pressad vitlök, olja, soja, vitvinsvinäger och honung i sen skål och häll ner i plastpåsen.
Låt tofun marinera i 10 minuter.
Nudelsallad
- 1 kruka koriander
- 0,5 purjolök
- 3 morötter
- 1 röd paprika
- 1 förpackning risnudlar
- cashewnötter
Tillred nudlarna enligt anvisning, spola sedan i kallt vatten och ställt åt sidan.
Skala och strimla morötter. Skölj och strimla purjolök och paprika. Tunna strimlor ska det vara!
Skölj och hacka koriander. Blanda sen i allt med nudlarna.
Dressing till nudlarna
- 2 msk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 lime (saften)
- 0,5 tsk honung
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk rapsolja
- 0,5 röd chilipeppar
Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilin och blanda i en skål tillsammans med olja, sesamolja, soja, honung och limesaft.
Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.
Jordnötssås
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl Sweet Chili-sås
- 0,5 dl jordnötssås
- 2 msk soja
- 1 msk sesamolja
Hetta upp vattnet. Häll sen i alla övriga ingredienser.
Blanda om väl.
Sen är det bara att lägga upp allt på en tallrik och äta!
Du kommer icke bli besviken.
Och det nästbästa – förutom själva rätten i sig – är att det blir så himla mycket nudelsallad att du kan både ha matlåda men även äta rätten om och om igen.
Perfa!
No Comments