Ännu en kantarellpasta

Det sker nåt med mathumöret när himlen är grå och regntung – den trenger pasta och svamp. Och inte vilken svamp som helst utan kantareller! Nu har ju kantarellsäsongen varit sisådär och min egna svampplockarsäsong ska vi inte ens prata om. Men som tur är går det att köpa dessa guldklimpar när ens egna förråd ekar tomt. Jag ser dock fram emot att strosa runt i skogen och leta efter Herr Kantarell så det är väl bara att invänta ännu lite mer regn över skog och mark.

Här kommer förresten ett ständigt aktuellt recept på kantarellpasta. Jag har lagat det förut och kommer laga det igen. Receptet finns nog även har på bloggen sedan tidigare, men vi kör en liten remake på’t:

Ännu en kantarellpasta:
200 g kantareller
400 g pasta
3 st vitlöksklyftor
2 st gul lök
100 g färsk spenat
2 dl grädde
50 g parmesanonst
salt å peppar
smör

Koka pastan. Skala och finhacka de gula lökarna samt vitlöksklyftorna. Rensa kantarellerna. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök, vitlök och kantareller på medelvärme i ca 5 minuter. Slå sen på grädden och låt det koka ihop. Tillsätt sköljd spenat och smaka av med salt och peppar. När pastan kokat klart, sila av och blanda med kantarellsåsen. Riv parmesanost och släng på. Ät!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply