TV-serier för regniga sommardagar

Igår var det en riktig vara-inne-dag då det regnade och var ett hiskeligt brrr-väder. Då är det ypperligt att se på tv-serier, medan regnet smattrar på hustaket. Sagt och gjort, så var min gårdag. Men det är inte bara på regniga dagar som det ses på tv-serier i det rosa lilla huset, ne det har plöjts en hel del under amningspauser och bebissovpauser. Här kommer några tips på serier jag sett och serier jag vill se. Vi får se hur sommaren artar sig…

The Rain
Gårdagens regnväder passade perfekt med tanke på vårt senaste serie-dille The Rain – en dansk postapokalyptisk serie som handlar om att ett brutalt virus utplånade majoriteten av Skandinaviens befolkning. Vi får följa två syskon och en grupp unga överlevare som söker skydd – och svar. Vi plöjde säsong 1 rätt fort och är nu inne på säsong 2. Spännande och rätt så bra!

Jessica Jones
Fick tips av en av mammorna i Morsor på vift och nu är detta min amningsserie. En Marvel-serie som handlar om privatdetektiv Jessica Jones som tar itu med sitt förflutna. En perfekt slötittarserie.

Black Mirror
Nu finns det nya avsnitt av denna eftertänksamma serie. Tycker nog att de tidigare säsongerna var bättre, men väl värt att se!

The Sinner
En miniserie på åtta delar där vi får följa en mamma som har mördat utan att själv veta varför. En riktig kriminaldeckare!

Easy
Hurra – säsong 3 av Easy är här och redan upptittad. Vi får fortsatt följa olika karaktärer vars liv ibland flätas samman. Riktigt snygg och smart serie.

After Life
Denna lilla goding till serie av och med Ricky Gervais fick också bli en amningsserie som snabbt avverkades. Handlar om en skribent på en tidning försöker komma över sin frus död genom att bete sig så otrevligt att de som försöker hjälpa honom ska ge upp. Rätt rolig.

Russian Doll
En lättittad (och bra) serie som handlar om Nadia som firar sin 36-årsdag, men dör och återuppstår gång på gång. Hon är fast i en surrealistisk tidsloop och måste lista ut hur hon ska komma vidare.

Game of Thrones
Jap, jag var kanske lite sist på bollen gällande sista säsongen. Och vad hände egentligen? Satt mest och tänkte wtf liksom. Kanske inte den bästa serie att se när det är ljust ute, då det är en hel del scener som kräver sitt mörker. Men sevärd är den absolut även om det kändes som att sista säsongen inte riktigt var helt genomtänkt.

The Handmaid’s tale
Ajaj, har inte påbörjat säsong 3 än, men det kommer. Spännande värre ju.

Stranger Things
Samma här, en ny säsong som måste tittas på!

Big Little Lies
Säsong två är äntligen här! Men tror att detta får bli ett senare projekt i sommar, har ju en del serier att se klart först.

Miracle workers
Fick detta tips av Lovisa och Samuel och efter att ha sett trailern så är detta ett måste att se. Vi snackar liksom om Steve Buscemi som gud, bara det liksom!

Chernobyl
Denna serie har det snackats en hel del om, men jag har inte sett den än. Står alltså på min watch-list.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply