Saffranscheesecake med knorr

Alltså nomnom vad god denna saffranscheesecake är! Det var nästan så jag var tvungen att ta om en tredje gång. Jag hittade receptet hos Bonjour Vintage-Madeleine och var bara tvungen att testa. Gör det du med vetja! Eller ja just (just in case meaning) det, julen är ju över nu. Men om en är riktigt julekär – eller bara ett stort fan av saffran – så kör på! En nyårsdessert kanske?

Du behöver:
5 digestivekex, 3 dl grädde, 3 ägg, 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 200 gram färskost typ Philadelphia, 1 kuvert saffran, frysta röda lingon.

Så här gör du:
Krossa digestivekexen till små smulor och lägg i en form med en löstagbar botten. Ta fram tre skålar. Vispa upp grädden i en skål. Sedan vispar du äggvitorna i den andra skålen tills det blir ett hårt skum. I tredje skålen vispar du ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskosten.

Sedan rör du ihop allt från alla tre skålar och tillsätter ett kuvert saffran. Häll i formen. Ställ in i frysen i minst tre timmar. Dekorera med frysta lingon och en trasig pepparkaksgris och din juliga cheesecake är färdig!

Servera till dina föräldrar, svärföräldrar samt sambo. De kommer bli överlyckliga! Och som extra sällskap – ställ fram en bukett tulpaner. Jag köpte årets sista men vinterns första i förrgår. Eller ja, vinter och vinter – det är ju fortfarande höst här i Göteborg. Ingen snö så långt ögat kan nå.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply