Kökets första middag
– varm sallad med ugnsrostade grönsaker

Tadaaa – det har lagats mat i vårt nya kök!
Vi är dock inte helt klara, spishällen är fortfarande inte inkopplad och de där kökshandtagen måste inhandlas och sättas upp. Men ugnen är alive and kickin – så nu har det lagats mat! Och fy fablars så gott att äntligen få äta lite färgglad och nyttig mat. Kökets första middag fick bli något så klassiskt och gott som en varm sallad med ugnsrostade grönsaker, färsk spenat och fetaost. Mumma!

Gott och enkelt, bara skiva upp de grönsaker du gillar – i mitt fall potatis, morötter, lök samt majs – lägga på en ugnsplåt, ringa över olivolja, salta å peppra och sen skjutsa in i ugnen. 220 grader i ca 25 minuter. Grönsakerna ska ha fått lite go färg och se krispiga ut. Sen vänder du ner de varma grönsakerna i en skål, tillsammans med massa färsk spenat och smulad fetaost. Pressa även över citronjuice samt sprinkla över flingsalt.

Ät och njut!

psst…visst är skålen überfin? Färgglad och peppigt vårig. ”Råkade” köpa denna + två små liknande skålar när jag var iväg på växt/krukjakt härom veckan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply