Vi må snakke om Skam, ass helt serr

skam-s1 skam-s2 skam-s3

Kødder du? Ja lite så känner jag just (just in case meaning) nu, efter att ha sett klart säsong tre av Skam. Vad ska jag göra nu med mitt liv liksom? Ikke vaer frekk, men jag lurer på hur dust det är att jag får vänta till våren för säsong fyra. Det enda rätta är väl att börja om från början igen.

Och vem tror ni den kommande säsongen kommer handla om? Första handlade ju om Eva, säsong två om Noora (åh bästa ju) och den sista nu handlade om Isak. Men vem kommer vi få följa härnäst? Jag tror det blir Vilde och hoppas nästan på detta, då jag tycker hennes roll behöver få utvecklas lite. Å andra sidan skulle jag gärna följa Chris eller Sana, då de har fått vara lite utav bifigurer under säsongerna. Oh, eller Eskild! Gotta love (fall in love synonym) Eskild!

Det jag inte kan släppa är hur jävla duktiga skådespelarna är! De är liksom från sexton år och så självklara i sina roller. Och att karaktärerna ändå är så oerhört medvetna och bemöter de orättvisor vi stöter på under säsongerna med sådan bravur. Alltså om alla tonåringar skulle se på Skam så finns det fan hopp om framtiden!

Just det, har ni sett denna?

Det är en ”25 år senare reunion” med en del av Skam-karaktärerna. Lite morsom faktiskt.

Ja jisses, det går att snacka om Skam i all oändlighet. Vem kommer nästa säsong handla om? Vad är det med talet 21? Varför försvann William (jag vet)? Men framförallt, varför fanns det inte en sådan här serie när jag själv var ung?

Och vill ni verkligen gå all in med Skam, så har jag sett på diverse sociala medier att det att köpa kläder och prylar med citat på, eller typ team Isak+Evan eller Noora+William. Är dock inte riiiktigt där, även om ett ”kroppen din trenger potet-case” till mobilen vore najs. Tror jag sträcker mig till att lyssna på musiken från säsongerna (5 fine frøkner liksom!), finns en playlist på Spotify, jag är serr.

Ne nu ska jag gå och hooka med min fyr!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Christin
  27 december 2016 at 21:01

  Jag slukade alla tre säsonger på 1,5 vecka och kände typ en sorg och förlust när det var slut. Googlade sönder fingrarna på varje karatktär. Jag har typ aldrig sett något så bra? Trodde aldrig något skulle få mig att vilja bli 16 igen, men skam alltså. Fy fan vad bra. Jag började typ tänka på norska? Haha.

 • Reply
  zara
  27 december 2016 at 21:44

  sjukskrev mig i två dagar… say no more. 😉

 • Leave a Reply