Vecka 24

Ny måndag, ny vecka! Jag börjar så sakteliga komma in i mitt nya, lite mer avskalade, liv. Dagarna går mer eller mindre ihop i varandra, då de ser rätt lika ut. Ja, det är svårt att skilja vardag mot helg. Eller nja, nu får jag nog rätta mig – på helgerna är ju David hemma hela dagarna så då får jag lite mer sällskap än bara Mr Ottoman. Nu är det dock nedräkning till när hela familjen får vara samlad i en massa veckor, då det nu inte är så långt kvar tills David går på semester. Hurra!

Men tills dess, här har ni vecka 24 ur en föräldrarledigs perspektiv:

Veckans att göra:
Det är verkligen highs and lows denna vecka. Måndag och tisdag är mer eller mindre helt obokade. Ja vad ska jag och Otto hitta på tro? Idag ska det bli rätt gött väder, så vi får ta oss ut på en promenad i alla fall. Käka glass kanske? Inte ett helt fel mål med dagen. Sen ska det lämnas tillbaka hyrd bröstpump – spännande aktivitet eller hur?! Imorgon tisdag ska jag väl jobba en liten sväng medan det på onsdagskväll blir en längre jobbsittning. Men innan dess ska MPV (Morsor på vift) ta den veckoliga barnvagnspromenaden. Hoppas det går bättre än förra veckan då Otto mest skrek. Puh… På torsdag kommer mormor och morfar på besök, då David drar iväg på en jobbtrip till lördag. Fredag innebär föräldrargrupp på BVC följt av några timmars kontorsjobb innan det är dags att fara på utflykt till Alingsås där jag hoppas kunna träffa lite vänner. Helgen ska sen spenderas i Lidköping där det vankas kusinträff. Dags för Otto att träffa resten av släkten. Och så ska jag och David försöka hinna med lite trädgårdsfix om kvällarna. Det är en del jord och sly som ska förflyttas, så vi kan fortsätta planera vår altan/trädäck/pergola. Me want it now!

Veckans pepp:
Att åka på utflykt till Alingsås och Lidköping. Gött att komma iväg lite, även om det bara är över schlätta.

Veckans struktur:
Dagarna ser ju rätt så likadana ut, vi har med andra ord fått in en bra bebisstruktur nu. När det kommer till jobbstruktur får en passa på att jobba på morgonen, då Otto oftast tar sig en liten sovstund. Sen går det faktiskt rätt bra att ha med honom till kontoret, det gäller att pricka in matning/sovning bara.

Veckans förväntning:
Att vi ska komma vidare med trädgården.

Veckans middagar:
hehe, inget nytt här. Äter det som finns hemma och äter det snabbt. Har inte riktigt kommit tillbaka till min jag-tycker-det-är-roligt-att-laga-mat-period än. Men den kommer väl.

Veckans roliga:
Alltid kul att hänga med Otto. Nu är han mer med än tidigare, kan sitta och småjollra lite och är mer vaken.

Veckans tråkiga:
Ensamheten som tränger på emellanåt. Visst är Otto fantastisk, men han är liksom inte alltid världens roligaste sällskap. Det är ju trevligt att prata vuxenspråk emellanåt.

Veckans oplanerade:
Måndag och tisdag – rätt så oplanerade som sagt. Ja förutom den där glasspromenaden då.

Veckans köp:
Inga stora inköp denna vecka, det gäller att hålla i slantarna nu innan Försäkringskassan har gjort sitt jobb.

Veckans tv-serie:
Vi började se de nya avsnitten av Black Mirror igår, så där ska vi väl fortsätta i veckan. Sen har ju The Handmaid’s Tale börjat igen samt att folk verkar rekommendera Chernobyl. Så det finns lite att se på.

Veckans vill-ha:
Jag vill bada!

Veckans sköna:
Sommarvärme idag – sånt gillas!

Veckans blogginlägg:
Hum, det är lite bloggtorka här måste jag erkänna. Mest bebisliv för tillfället, vilket kanske inte är så spännande att få en inblick i. Jag gör ju inte så mycket annat än att hänga med Otto.

Om ni har några förslag på blogginlägg, hit me!
Vore kul att bli lite inspirerad!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply