Vart tog alla pandor vägen?


Häromdagen hade jag diadem i håret och fick till en frisyr som påminde svagtsvagtsvagt om de där upptuperade pandafrisyrerna. Vilket då fick mig att fundera på vart alla pandor har tagit vägen. Ok att jag inte är purung längre och därmed inte har koll på alla subkulturer och vart de håller till osv, men de där extrema pandorna verkar helt ha försvunnit. Vilket jag kan tycka är lite tråkigt. Jag var själv aldrig någon panda, klassades väl mer som ett popsnöre light. Men jag minns att jag ibland avundades pandorna med sina tuperade frisyrer, sin sminkning och sina tajta, stilrena, schackrutiga eller randiga, oftast svartvita kläder. Funderar dock på om det var ett storstadssyndrom, då jag har stött på flera som inte känner igen ordet ”panda”. I Göteborg fanns klubben Starke Adolf, som jag besökte en gång – med en klump i magen över att inte riktigt passa in. Och i Stockholm var väl Metropolis en av ”deras” klubbar – som jag i för sig med glädje besökte under mitten av 2000-talet då Popaganda och huvudstaden lockade om somrarna.

Men det var då och vad vet jag nu. Det finns säkert en massa tjej- och killpandor där ute, som lyssnar på Broder Daniel, röker Lucky Strike, längtar efter Emmaboda (eller någon annan festival) och poserar med stjärnor under ögonen. Vill ni minnas (och bli lite varma i hjärtat) sätt då på ”No time (race against time phrase) for us”, titta in dessa bilder eller spela dataspelet Pandaland. Det tänker jag göra!

Bildkälla: Sophia Scalpel

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Annica
  31 oktober 2011 at 19:23

  Jag var panda en gång och får väl säga att jag växte upp, det gjorde även mina panda-vänner ^^ Har sett människor som kanske kan liknas vid pandor inne i nordstan, men de har inte riktigt det där som gör en panda ^^

 • Reply
  Maria
  8 maj 2014 at 19:27

  Jag har också varit panda en gång i tiden, men som tidigare kommentar så växte man ifrån det. Tror att det fanns så många under en tid pga BD och att det dog ut när de splittrades, sen kom EMO och tog över litegrann. Synd tycker jag för pandastilen är oerhört söt och ger en lite längtan tillbaka till tonåren : )

 • Leave a Reply