Otto 4 månader

Hurra för Otto som fyller 4 månader idag!
Tiden bara springer iväg och det känns som det händer något nytt varje dag. Vill helst trycka på paus och bara snusa bebishuvud för resten av livet – även om det är så mäktigt att se och få ta del av hans framsteg och utveckling.

Han är fortfarande väldigt nyfiken och vill vara med där det händer. Vill se ut från barnvagnen och ut genom fönster i hus eller i bil. Att ligga i någons famn funkar bara om han är trött, annars är det sittande position som gäller. End of story.

Att titta, tugga eller smacka på sina händer är bästa sysselsättningen. Det går även utmärkt att vrida och vända och krama och smaka på mjukisdjur eller kräkisarna. Ja det mesta som sätts i händerna är intressant.

Och så pratas det. Om högt och lågt.
Ja det pratas faktiskt rätt så högt, olika ljud och läten. Nya varje dag.

Undrar vad han pratar om. Vad han vill ha sagt.

Undrar vad han drömmer om om nätterna, då han ömsom gråter och ömsom skrattar i sömnen.

Och skrattar – det gör han nästan hela tiden.

Leendet är där när han vaknar, när det byts blöja, när pappa kommer hem från jobbet eller när mamma fånar sig.

Nu kommer det även lite skrattläten, vilket får vem som helst att dra på smilbanden.

Att ligga själv och fundera går också rätt bra, vilket är skönt för hans föräldrar – att inte hela tiden underhålla den lille.

Han är om sig å kring sig och följer oss med blicken vart vi än går och tittar vi tillbaka kommer leendet som ett brev på posten (den liknelsen kanske en inte kan göra längre pga Postnord…).

Sover oftast hela nätter, fram till sex, halv sju. Men ibland vaknas det vid tre-tiden och hans zombies till föräldrar får mata och underhålla en stund innan sömnen återkommer.

I morgon ska vi till BVC för att mäta, väga och prata mage. Tyngre och längre har han garanterat blivit, då han äter som en häst numera. Men att äta från mamma är tydligen inget som funkar längre, då det går snabbare och är enklare att få maten från flaskan. Det ska även pratas mat på BVC. För nu kan det nämligen få smakas på riktig mat, i småsmå doser. Spännande värre!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mamma Marie
    19 augusti 2019 at 19:28

    Älskade lilla barnbarn ??❤️!

  • Leave a Reply