Otto 10 månader

Hurra för denna lilla korv som blir 10 månader idag!

Tvåsiffrig ålder – det är banne mig bra jobbat! Och det är inte många månader kvar tills han blir ett år. Sicken grej, att ha en ettåring. Men nu är det tio månader han blir och det är lika spännande som tidigare att följa hans utveckling!

Det är fortfarande väldigt intressant att vrida och vända och upptäcka saker. Och att underhålla sig själv med leksaker, köksredskap eller typ vad som helst går fortfarande bra. Vilket hans föräldrar uppskattar, att inte behöva sitta bredvid hela tiden. Hej efterlängtade ryggläge!

Ja han är inte så mobil än. Sitter gärna upp, men fattar inte riktigt det där med att ta emot sig när han faller. Eller när han helt handlöst kastar sig bakåt. Kryper inte, även om han så gärna vill ta sig framåt! En liten bekväm bebis. Men gillar att rulla fram och tillbaka i sängen, från ryggläge till magläge och så om och om igen. Samt att de där trumpinnsbenen fortfarande dundrar på emellanåt. Tur vi inte bor i lägenhet…

Ops, där slank visst en majskrok ner. Inte det snällaste att ha mat som dekor kanske…
Mat ja, det äts det fortfarande en massa av. Han äter kanske inte riktigt liiika mycket som tidigare, men allt går ner. Mest egenlagad mosad mat, men att knapra/suga på lite fruktbitar går finfint. Att dricka vatten själv är också skoj. Och ibland blött.

Inga tänder än. Men munnen är full av prat (och mat)!
Mamamamamama och bapapapapaa och en massa andra ljud. Han kan ha långa monologer med sig själv vilket är fint att höra. Och så kommer ju de där gapskratten emellanåt, så att både vi och bebis kiknar av skratt.

Vinka kan han och klappa händerna. Vilket görs mest hela tiden.

Sömnen är det fortfarande sisådär med. Han vaknar ofta några gånger per natt, men oftast räcker det med att putta tillbaka nappen så somnar han om. Ibland krävs det dock omnattning, speciellt i dessa sjuktider då förkylning och feber avlöser varandra.

Men allra mest är han en glad skit som tar livet med ro!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply