Julklassiker

Om en vecka är det alltså julafton. Ja jisses vad tiden går, redan ett år sedan sist. Nåväl, för att riktigt jula till det kommer här några juliga förslag på juliga filmer och juliga låtar ni kan se och lyssna på de resterande dagarna innan självaste dopparedagen.

Två julfilmer som jag kan se om och om igen är The Elf och The Grinch. Fantastiskt fina och roliga!

När det kommer till julmusik så måste jag nog säga att världens bästa julskiva är Lars Christmas med Lars Vegas Trio. Den släpptes 1992 och har sedan dess alltid spelats i juletider i det Berganderska hemmet. Passar till exempel alldeles utmärkt till pepparkaksbak. Jag kan typ alla texter utantill och sjunger mer än gärna med – ja om jag inte viker mig dubbelt i skratt vill säga då texterna har en tendens att just (just in case meaning) få en att gapskratta. Eller så är det bara jag. En riktig julklassiker är det i alla fall!

Sen har vi ju det fantastiska albumet A very She & Him Christmas där Zooey Deschanel (igen, jag vet!) och M. Ward finstämt tar oss med på en ljuv och julig resa.

Och så har vi ju klassikern Tänd ett ljus med Triad. En låt som borde remixas med Justin Timberlakes Sexyback. Eller vänta lite nu, var det inte exakt det jag och Sofie Lee gjorde en blöt kväll för ett gäng år sedan? Det enda jag minns är att det lät…bra.

Men det finns ju så oerhört mycket fler juliga låtar och dessa hittar ni här, på min jullista!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply