Husvisning pågår

husvisning-02

Ok nu händer det – det är nu jag blir officiellt vuxen. Jag har varit på min första husvisning!

Efter ett gäng härliga år i lägenheten på Linnégatan börjar jag och David så smått fundera på det där med att skaffa hus, att investera i något eget och att betala till sig själv – inte till något pampigt bostadsbolag. Och drömma går ju väldigt lätt att göra – hej Hemnetknarka liksom. För det är väldigt enkelt att öka på reglagen med en halv miljon bara sådär, kanskekanske hittar en då drömhuset som är värt de där extra pengarna. LIVSFARLIGT säger jag bara. För det är verkligen så oerhört mycket pengar som först ska läggas på att köpa huset och sen en massa mer pengar som ska läggas på eventuella renoveringar, backups osv. Hujedamig.

Eller ne vänta lite, först ska en ju vinna budgivningen vilket verkar totalt omöjligt. För utgångspriset är oftast i nederkant mucho och slutpriset hamnar oftast en miljon över detta. It’s mad! Ta bara det hus vi tittade på i söndags, ett mysigt litet hus i Utby som med kärlek och en väldans massa pengar kommer bli hur fint som helst. Men det hade liksom behövts totalrenoveras, vi snackar lutande golv, sprickor i fasad, illaluktande toaletter, litet kök och ja allmänt i behov av uppfräschning. Kanske inte riktigt det hus en bör köpa, som novis på både hus och renoveringar. Sen så var garaget för lågt i tak för David, vilket resulterade i ett blankt nej från herrn då han vill kunna stå där och meka(!?). Nåväl, utgångspris på detta var 3,4 miljoner och budgivningen är nu uppe på över 4 miljoner. Utan att vara något insatt i renoveringskostnader tror jag ändå att en totaltrenovering på detta hus kan gå upp mot miljonen. It’s crazy!

Men det är ju så här det är. Och vi är bara i början av vår husletarfas, tror liksom inte vi hittar rätt hus på en gång. Rätt hus just (just in case meaning) nu = ett lite mindre hus med härlig trädgård. Sen så gäller det ju även att veta vart vi vill bo. Ju längre bort från Göteborg, desto billigare. Men även desto längre att pendla. Vi vill båda ha närhet till skog (och bad!!) men vill inte bo mitt ute i skogen. Samma sak med grannar, de får gärna finnas där, men inte för nära. Radhus känns därför inte aktuellt. Krav krav och åter krav. Eller i alla fall önskemål att utgå från.

husvisning-02b

Spontant känns det som om vi kommer hamna åt Alingsåshållet – då de flesta föräldrar, släkt och vänner bor däråt. Men just Alingsås tror jag inte på, utan som längst bort typ Lerum.

husvisning-03

Oavsett område och hus vet jag att det kommer bli finfint – då han är med mig

husvisning-04

Fast jag behöver ju även en sjö i närheten. Och gärna en natur som tar andan ur mig.

husvisning-05

Och så även lagom avstånd till staden jag gillar – och kommer sakna – Göteborg.

Så hörrni, har ni några områden i närheten av Göteborg som ni kan rekommendera? Eller varför inte ett litet hus att sälja till oss för en lagom peng? Jatack!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Christin
  6 december 2016 at 20:03

  Wow så spännande!! Verkar verkligen vara en resa det där med att hitta ett hus. Nu letar vi inte, men har en drös kompisar som gör och det är samma här i Malmö. Budgivningarna går upp MINST en miljon, det är helt knäppt. Hoppas ni hittar något och att vi får följa med på resan. Och vilka enastående bilder det var i inlägget.

 • Reply
  Louise
  6 december 2016 at 22:51

  Åh vad spännande! Första husköpet är något speciellt. Mitt tips (som gjort alldeles för många bostadsaffärer senare 6 åren) är att hitta området ni vill bo i. Hur är kommunikationerna dit? Känns det mysigt att gå omkring i? Hur är trafiken? Vilken typ av människor bor i området (barnfamiljer/äldre). Läget är viktigare än själva huset tycker jag. Huset går att ändra på men inte var det ligger. Första huset blir oftast inte sista huset. Köp något som känns rimligt att renovera, inte ett hus som gör dig sömnlös. Lycka till med letandet!

 • Leave a Reply