Gravid vecka 26

Sedär ja, då var en inne på vecka 26 av denna graviditet. Tiden både springer iväg och går sååå långsamt. Snart är jag nere på tvåsiffrigt i antal dagar kvar till BF – jag är nu 103 dagar från denna ”magiska” dag. Maj känns dock så långt borta, med tanke på all snö och kyla utanför fönstret. Men hundra dagar går väl ändå rätt fort, eller?

Jag tycker inte att magen växer så mycket för tillfället, men lilla Bobo verkar må fint där inne. Lever life som bara den, sparkar och härjar. Ja pappa David fick till och med en spark i örat när han skulle lyssna efter hjärtljud häromkvällen. Jag märker att bebis är en rutinmänniska av rang, vid elva-tiden varje kväll sätts det igång med kvällsgympan där inne i magen. Ändå en rätt skön känsla, att veta att allt verkar aok. Om en vecka ska vi till barnmorskan igen, för att väga och mäta och ha oss.

Annars då? Jo jag mår faktiskt rätt ok fortfarande! Inga direkta krämpor förutom att jag är så varm. David går omkring i dubbla kläder medan jag har så lite kläder på mig som möjligt. Han får absolut inte höja innetemperaturen! Att ha tajta tröjor/klänningar är inga problem, bara de inte sitter åt för mycket runt halsen. Då blir det lite panik och extra svettigt.

Har jag köpt några gravidkläder? Ne det kan jag inte påstå. Eller visst, ett par mammastrumpbyxor, då magen inte riktigt uppskattar de vanliga längre. Men annars funkar alla vanliga kläder prima. Känns skönt att slippa köpa in en massa nytt och typ fult.

Har jag köpt något till bebis än då?

Eh, svar nej. Jag har spanat in bebiskläder och typ dött av söthet, men inte vågat köpa än. Både för att det fortfarande känns så nytt och konstigt samt att börjar jag köpa saker – ja då kan jag nog inte sluta. Det enda som bebis har fått är en söt, gul kanin som jag och David köpte när vi åkte hem från Amsterdam i september. Men that’s it.

I morgon ska vi dock börja se över vad som behövs inhandlas. Det är ju fortfarande ett bra tag kvar, men det kan ju vara skönt att planera lite. Men vad katten behöver en bebis? Vi var inne i en bebisbutik för några veckor sedan, men jag fick typ panik av alla tuuuusen saker som fanns där.

Vad behövs egentligen? Och vad behövs inte?
Ja har ni några smarta tips – please dela med er!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ywonne
  26 januari 2019 at 18:14

  Hej Helly och David!
  Jaa nu närmar det sig med stormsteg!? Vad en bebis behöver och inte lär man inte bli så mycket klokare på om man besöker en bebisbutik. Jo möjligtvis vad de INTE behöver…… när utbudet är sååå hysteriskt. Ni kan handla ihjäl er om man ni har obegränsat med pengar….. och det har ju alla! NOT! Svårigheten är att hinna att använda allt innan bebisen vuxit för mycket, tiden går ju så fort! Men LITE kläder i pyttestorlek behövs ju i början. Gratulatiobspresenter av ”förståndiga”brukar ju vara ”att växa i” och risken är stor att de glöms bort och blir ändå inte använda. Ja vad man behöver är trosor och skjortor, överdelar, gärna med omlottknäppning alt bodysar med lätthet att få över huvudet. Fördelen med sep trosor o överdelar är att det går oftast åt fler trosor än överdelar och sparar därmed tvätten. Sparkdräkt några att byta med, MED fötter, strumpor ramlar lätt av. Pyjamas eller gärna sovpåse som underlättar blöjbyte på natten. Bomullsfiltar, några stycken,, att svepa IB bebisen i vid vakentid uppe. Små barn som inte rör sig så mycket, fryser lätt. Uteoverall efter väder, mössa, solhatt. Dettta är en bra grund tycker jag. Hellre fler av varje sort än olika modeller o storlekar. Ni hittar snart dina favoritplagg för än så länge är det ju ni som föräldrar som bestämmer , eller hur?? Lycka till nu med allt! Kramar från Ywonne som ska bli mormor i juni!?

  • Reply
   Helly
   21 februari 2019 at 19:49

   Tack för kloka ord!
   Och grattis till det kommande barnbarnet! <3

 • Reply
  Ywonne
  26 januari 2019 at 18:19

  Ja en säng, korg, vagga eller spjäl förstås och tillbehör. Vagn, bilskydd, bärsele el bärsjal. Nappflaska, nappar och annat småfrejer, skötbord, badkar osv. Förstås !??❤️

 • Leave a Reply