Friday is not the new Saturday night

Från ingenstans slog den till – förkylningen. Så efter att ha nysit mig genom den sista jobbdagen för veckan var det bara att kasta in handduken, köpa en påse grillchips och lägga sig bekvämt i soffan. Där låg jag i ett antal timmar, plöjandes tv-serier såsom New Girl och Game of Thrones. Men även det blir långtråkigt i längden och rastlös som jag är började jag vanka omkring i lägenheten och insåg att det tidigare regniga vädret hade bytts ut mot en färgglad solnedgång.

Och här uppifrån sjunde våningen (kände mig lite som Rapunzel, fast högt upp bland snorpapper när alla andra lever fredagskväll) har en ju utsikt över nästan hela stan = rätt så fin vy med andra ord! Så jag plockade fram mitt senaste inköpta objektiv – som jag aldrig använder tyvärr – telezoomobjektiv Canon EF 70-200 mm f4L USM och fotade loss på utsikten. Och jävlar vad nära en kan komma, se bara:

bland-molnen-01 bland-molnen-02bland-molnen-03bland-molnen-07

Och här har ni sjuklingen – långt borta för att inte smitta er

bland-molnen-04 bland-molnen-05

Is it a bird? Is it a plane?

bland-molnen-06

Mitt emot mig satt denna ståtliga kråka och spanade ut över hustaken

bland-molnen-08

Sen kom hens vänner och de drog ut på galej

bland-molnen-09

Tänk ändå, att kunna flyga

bland-molnen-10

högt ovanför molnen

bland-molnen-11

Skansen Krona har fått ett stort grönt skägg, bara så ni vet.

bland-molnen-13

Och så försvann tillsist solen över Biskopsgården

bland-molnen-14

Inne snurrade Kents senaste & sista skiva och utanför strosade folk till diverse barer. Men jag var kvar där uppe på sjunde våningen. Låt oss hoppas att lördagen bjuder på mindre sjuktid och mer aktivitetstid, det här orkar jag inte med. Och på onsdag är det ju stor inflyttningsfest på jobbet och vi har en massa kvar att fixa. No time for being sick med andra ord.

bland-molnen-15

Förresten, ni vet väl kanske att den stora Damen – den blåa ikoniska flytdocka som legat i hamnen i flera decennier – har sålts och flyttats? Som tur är står i alla fall några av varvskranarna kvar. Vi snackar ändå Göteborgs skyline liksom.

bland-molnen-12

De sista av fredagens solstrålar visade även att det är dags att tvätta fönstren. Ops – lite lätt sketna.

Titeln på inlägget kommer förresten från ett citat av Lucy Camden, ni vet mellandottern i tv-serien 7th Heaven. Det kanske är den serien jag ska plöjja nu från sjuksoffan? Eller inte.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply