Fix up, look sharp

Som tröst för att vintern regnade bort och att januari är allmänt tråkig har jag gått bananas på Pinterest, med tema inredning. Ja vi har ju bott här på Tredje Långgatan i snart fyra år och har inte gjort så mycket sedan vi flyttade in, så nu känns det som det är mer eller mindre dags för lite uppdatering på inredningsfronten. Och det är sååå lätt att fastna i Pinterestträsken och drömma sig bort efter dyra märkesmöbler. Nu blir det nog dock så att vi göra en uppfräschning version light – ja målar om lite, köper lite nya möbler som inte behöver kosta skjortan och kör på lite DIY-trix.

De rum vi pratat om att fixa till är hallen, sovrummet och badrummet. Badrummet kommer dock hyresvärden fixa – ja om allt går i lås vill säga. Men hall och sovrum kan vi fixa själva och jag är så laddad att gå loss med både färg och kontokort!

Som sagt, Pinterest är mitt place to be för tillfället och här kommer lite moodboards därifrån på mina tankar kring inredning och färg:

Hallen

kollage-hall

Idag har vi en prickig tapet i hallen, vit grund med röda prickar och möblerna är rätt så färgglada – vi snackar rött och gult. Visst, jag gillar det men det känns ändå som om att det är dags att måla om väggen samt fixa nya möbler. Är inne på en ganska mörkblå färg samt att lätta upp det med ljusa trämöbler. Även byta ut taklampan mot en lite mer modern då den som sitter där nu är den gamla hyresgästens.

Sovrum

kollage-sovrum

Får jag bestämma målar vi om hela sovrummet i en ljusgrå färg. Vi har idag en fondvägg i form av en beige blomtapet. Tyvärr är det ju en plastmatta på golvet, i den fantastiska färgen aprikos så ev. lägger vi in några mattor i… hör och häpna…gråskala. Annars är det teakmöblerna som ryker till förmån för vita IKEA-möbler som vi fixar till med lite diy-handtag. Hoppas även på nya sänglampor då den jag har idag bara går att rikta åt sidan, vilket inte underlättar när en försöker läsa om kvällarna.

Ja den nya färgskalan är väl kanske inte jättespexig men känner att det är dags för lite mer avskalat. Badrummer kommer mest troligt att också gå i vitt/grått, men det är mer ett krav från hyresvärden. Standard standard standard ska det vara. Men å andra sidan går det ju att ”piffa till” (löve that uttryck) med diverse handdukar osv. Återstår dock att se när/om denna badrumsrenovering blir av, men jag hoppas!

Tills dess – och till vi fattar beslut i hall- och sovrumsfrågan – shoppar jag loss på inredningsdetaljer som bara kommer bli sååå rätt i de omgjorda rummen. Se bara sicka fynd jag fick med mig från Boolia tidigare idag; kopparvas, grå bricka och rosa ljusstake.

boolia-vas boolia-skal boolia-ljus

Bilderna från kollaget kommer från min Pinterest. Och produktbilderna är Boolias.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply