Barcelona – ankomsten

Att åka till Barcelona måste vara det bästa beslutet på hela semestern. Äntligen fick vi den värme vi längtade efter. Äntligen fick jag visa David min älskade stad. Och äntligen fick jag träffa Terry igen.

barcelona-24juli-01

Vi landade lite efter lunch och direkt slog värmen emot oss, vi snackar nästan trettio grader BAM! Vi flanerade gatorna fram, spanade på de fina balkongerna och suktade efter semesterns första Barca-öl.

barcelona-24juli-02

Nöjd tjej som fått släcka törsten samt fått fly solen en stund under parasollet. Ja det var bara att byta om från nordliga långbyxor till sydliga shorts.

barcelona-24juli-03

Vädret var fab!

barcelona-24juli-04

Käkade tapas och drack mojitos.

barcelona-24juli-05

Och sen dök hon upp, världens bästa Terry!

Efter att ha sippat drinkar och tjötat loss var det dags att ta sig hemåt Gràcia – området där Therese och Ruben bor. Enligt en sida på webben kan en läsa såhär om Gràcia:

Gràcia var fram tills sent 1800-tal en egen stad oberoende av Barcelona. Detta märks fortfarande för även om kvarteret endast ligger 15 minuters gång från Pl. Catalunya känns det som om du vandrar in i en helt ny stad. Gràcia är Barcelonas hippikvarter och väldigt eget. Det är ett favorittillhåll för intellektuella, musiker och konstnärer men även för husockupanter och pensionärer. Denna blandning gör Gràcia till ett av Barcelonas mest spännande område.

Hehe, ja jag vet inte om förklaringen ovan stämmer till fullo men Gràcia är verkligen ett område som jag gillar. Avslappnat, lummiga gator, trevliga affärer och fullt med torg där en kan ta en cerveza eller två.

barcelona-24juli-06

En av alla frukt- och grönsaksaffärer i närheten av deras lägenhet.

barcelona-24juli-08

Och så har vi utsikten från deras terass. Terassen med stort T om en säger så. Ja det var här vi mest hängde hela tiden, för att svalka oss med lite vindar eller för att nattsudda. Temperaturen var runt 26 grader dygnet runt serrni, klibbigt värre emellanåt.

barcelona-24juli-07

Hola och skål!

barcelona-24juli-09

Mitt 

barcelona-24juli-10 barcelona-24juli-11 barcelona-24juli-12

Sen körde vi Helly-å-Terry-klassikern; ”kristet eller krazy?”  innan vi drog vidare ut för lite middag.

barcelona-24juli-13

Vi hamnade på Gut, där vi var förra gången jag hälsade på i Barcelona. Jag käkade tempe med zuccini, pinjenötter och en söt senapsdressing. Smarrigt!

barcelona-24juli-14

Vi delade på en flaska vitt och skrattade så vi grät åt diverse upptåg vi ställt till med under årens lopp.

barcelona-24juli-15

Lite spex hann vi med innan det var dags att bege sig hemåt – mätta och trötta efter en lång dag.

barcelona-24juli-16

Puss på dig bästaste Terry – för att vi fick hälsa på dig lite spontant och snabbt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply