Att ta sig an Europas högsta berg-å-dalbana

barcelona-fredag-01

Det blev fredag i Barcelona och vi vaknade upp lite lätt möra efter gårdagens baluns. Men det var bara att bita i det sura äpplet, för nu vaknades det nämligen PortAventura – en stor nöjespark en bit utanför Barcelona. Så vi tog tåget förbi små städer, åkrar och stränder tills vi, lite trötta, kom fram till denna gigantiska nöjespark.

barcelona-fredag-02

Först ut var Terrys absoluta favorit; Hurakan Condor. Ja ni vet typ Fritt fall, fast detta torn är över hundra meter högt och du faller 86 meter i en hastighet av 115 kilometer i timmen. Och ja, det var höööögt upp och ja, jag blundade lite på vägen ner.

barcelona-fredag-03

Här är vi igen, möra efter att ha åkt en attraktion som inte hade någon kö; Serpiente Emplumada. Vilket inte var så konstigt, för det snurrade, snurrade och snurrade lite till. Men inte på nåt bra sätt. Vår granne mitt emot kräktes när han hade gått av.

barcelona-fredag-04

För att vila lite tog vi ett säkert kort; Ponnykarusellen

barcelona-fredag-05

Här slappnade vi av medan hästarna saaakta åkte upp och ner och karusellen saaakta gick runt runt. Lite lagom.

barcelona-fredag-06

Min partner in crime – Terry

barcelona-fredag-07

Ni vet Flumeride på Liseberg? Ja den har jag alltid haft lite ångest över att åka, just (just in case meaning) pga av sista backen där en blir så blöt. Här på PortAventura finns Silver River Flume som består av maaassa backar vilket innebär att en blir maaassa blöt. Och ja, jag satt längst fram.

barcelona-fredag-08

Vi flanerade området runt och spanade på nästa års nyhet; Ferrari Land.

barcelona-fredag-09

Men sen var det dags att stålsätta sig, för nu skulle det åkas bergbanan med stort B, nämligen Shambhala. Här snackar vi Europas högsta med en höjd på 76 meter!

barcelona-fredag-11

Så vi stod i kö i 2! timmar innan det var dags att åka denna, men jäävlar vilken åktur! Här kan ni se hur det ser ut om en sitter längst fram.

barcelona-fredag-10barcelona-fredag-12

Bredvid/under/över denna finns en annan rackare; Dragon Khan med maaassa loopar, snurrar och svängar. Också en riktig hit att åka, men måste nog säga att Shambhala var the shit när det kommer till berg-å-dalbanor!

barcelona-fredag-13

Sen var vi helt koko å yra i bollen och det var dags att bege sig hemåt igen. Skymtade havet från tåget men var faktiskt inte jättesugen på att bada, då vädret hade kylnat till sig lite. Å andra sidan var det det perfekta nöjesparkvädret, speciellt om en var lite småtrött efter en kväll ute på stan. Hur fredagskvällen i Barcelona var, ja det tar vi en annan gång!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply