Att ta en riktig lång långfredag

Buhu – snart är denna påskhelg över för i år och som den kom lägligt. Bara lalla runt för att göra allt och ingenting. Har inte tänkt på det tidigare, men påskhelgen är typ den bästa av helger, då det varje år alltid är samma dagar ledigt. Julen kan ju infalla lite när som. Men påsken, hurra!

I fredags – på självaste långfredagen – vaknade jag upp med ett litet knytte bredvid mig, Åsa. Vi slurpade i oss en kaffe för att sen åka mot bygda då det stod stalltjänst på schemat.

Här har vi hennes senaste tillskott, ett sött snällt sto.

Efter utsläpp, mockning och höpackning passade jag på att stjäla lite hästmys innan vi for vidare.

Igenom skog…

… för att äta frukost med denna godbit – Hjördis!

Naaaw….

Sedan åkte Åsa för att jobba och jag försökte fånga solen på terassen. När solen var i moln passade jag på att läsa lite.

Just nu är det Lean in av Sheryl Sandberg som läses. Intressant bok där Sheryl bland annat vill avliva negativa myter om vad kvinnor kan och inte kan, skapa diskussion om hur kvinnor och män uppfattas och behandlar varandra i arbetslivet. Hon menar att ingen klarar allt men vill utmana kvinnor att satsa – att ”sitta med vid bordet, söka utmaningar, ta risker och fullfölja sina mål”.

Sen kom solen fram och då tänkte jag på syrran, hur hon hade kunnat sitta bredvid mig, hur vi hade kunnat spenderat påsken tillsammans, så som vi gjorde förr. Back in the days, i radhusområdet, när värmen kom – ja då satt vi alltid ute på altanen på baksidan för att sola och lyssna på musik högt högt. Men i stället får jag nu spana ner på kyrkogården där jag kan ana hennes gravsten mellan träden. Det var ju inte så här vi skulle ha det.

Efter ett tag kurrade det i magen och det var dags att äta upp gårdagens rester. Detta till de sista avsnitten av Please like me och som gjorde att jag satt där och bölade. Så himla bra serie ju.

Resterna var riktigt smarriga! Peppade till med att slänga på lite jordnötter för extra crunch.

Efter lite mer soffhäng kröp det i kroppen på mig, så då tog jag ju den där nostalgitrippen för att få lite luft i lungorna.

Peka på slott – en ny hobby?

Men efter några timmar ute på fältet var det skönt att komma hem igen. Jag slank ner i mammas gamla nattlinne och pappas joggingbyxor. Dags för fredagsmys!

Plockade fram påskägget jag/vi fått av föräldrarna.

Samt creme de la creme när det kommer till fredagsmys; grillchips, holidaydip och folköl.

Sen var det bara att långfredagsmysa på! Började titta på serien Billion via datorn, då jag inte fick igång tv’n med alla dess j*vla kontroller som ska sättas på i rätt ordning. Klämde några avsnitt innan det var dags att sussa och sisådär så var en långfredag över!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply