Cykeltur i Lidköping

Cykeln är nog världens bästa fordon.
Ja efter häst då.

Den friheten cykeln ger en och så effektivt det går att ta sig från punkt A till punkt B – it’s a halleluja-moment! Lägg även till noll avgaser samt att en cykeltur oftast ger en lite träning. Ja ni hör ju – cykeln är hur bra som helst! Hum, jag undrar dock varför jag inte har en fungerande cykel här hemma i Göteborg då jag nu höjer dess existens till skyarna. Den där vita tingesten som står utanför dörren har visst varit trasig i snart över två år. Dags att införskaffa sig en ny kanske? Eh, det hör inte hit.

Sak samma.

När jag var i Lidköping för några veckor sedan åkte ju jag och David ut på cykelutflykt. Först besökte vi fyren nere vid Vänern och sedan cyklade vi vidare genom industriområdena för att ta oss till andra sidan, till Sibirien.

Bland alla silos och asfaltsvägar flög vi fram på våra cyklar. Så himla kul ju!

Matcha med husväggar – check!

Passade på att lära oss blindspråk på järnvägsbron. Denna bro vi nu står på hade 1953 ersatt den tidigare bro som slets loss i den kraftiga islossningen 1950. Nu vet ni det.

Över på andra sidan och cyklarna bar oss vidare mot nya äventyr.

Matchade lite till.

Vilket firades med gif-bonanza!

Bytte blockfärgade husfasader mot diverse tvivelaktiga sprayfärgade sådana.

”Jag vill ha en kaka.”

Ja vem fan vill inte det?! Jag tar gärna en.

Nedanför stod denna godbit och gluttade uppåt.

Så det var bara att tag sig neråt igen.

Men först – en Horatio-pose!

Och här har ni slutdestinationen – Sibirien! Som tidigare varit nedgångna lagerlokaler men som nu rustas upp för att bli kontor och butiker. Riktigt fräcka byggnader!

Cyklade hemåt igen, via tört. Eller torget som det också kan kallas.

Passade även på att kika uppåt – på det gamla vattentornet.

Som var stängt och igenbommat.

Vinkade till Pippi-huset som fått fin ny gul färg.

Och sen efter att ha cyklat genom kvarter efter kvarter samt spanat på höstiga träd kom vi åter till gatan där vi bor. Efter en kort fikastund tog vi sedan cyklarna hem till Göteborg. Neee, skoja bara. Då tog vi dieseljäveln till bil och swoschade hem över schlätta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply