La petite liste culturelle

Hujedanamig, kulturell är väl kanske inte något som själv jag anser mig vara. Och jag tror inte heller att folk tänker på mig när de hör ordet Kulturtant. Men om jag svänger mig med lite googletranslatade franska ord i bloggtiteln – så kanske jag lurar någon. Sak samma, jag gillar listor så här kommer en kort lista om just (just in case meaning) kultur. Eller ja, så kulturell jag nu kan bli.

Senaste filmen jag blev pepp på:
The Disaster Artist som handlar om kultfilmen The Room (2003), som allmänt anses vara en av de sämsta filmer som någonsin gjorts. Jag och Lovisa bara måste gå på denna film tillsammans, då vi en sen natt back in the days såg klipp från The Room om och om igen.

Senaste boken jag läste:
Hahahahaha, pinsamt men sant men jag har nog inte läst någon bok sedan jag sist flög till Barcelona. Och eftersom november är såpass långt tillbaka i tiden så minns jag inte ens vad boken hette. Illa Helena. Skärpning. Ja det blir till att läsa hus- och odlingsböcker nu framåt i stället.

Senaste serien jag sträcksåg:
Black Mirror. Alltså jisses så bra! Vi såg dock säsongerna i lite halvknas ordning, då vi startade med några avsnitt från säsong 4 för att sen upptäcka vårt misstag och börja på säsong 1. Därefter gick vi i rätt ordning. Om avsnitten nu ens behöver tittas på i rätt ordning, då de är helt separata från varandra. Eller ja, typ. En hel del återkommer ju om en tittar och lyssnar noga. Men så bra och tänkvärd ju. Blir typ helt mindfuck.

Senaste restaurangen jag besökte:
Köpte hämtpizza från Brewers Beer Bar i fredags, så jag besökte ju den restaurangen när jag hämtade upp pizzorna. Annars ser jag mest fram emot att testa hyfsat nyöppnade restaurangen Totale på tisdag – då jag och David firar vår 8-års dag med att äta där. Hurra för oss!

Senaste låten jag lyssnade på repeat:
Det var faktiskt Lady Gagas ’Joanne’ som gick på repeat när jag åkte hem från stallet sist. Så himla fin låt som får mig att tänka på syrran. Och så är det även en väldigt rolig låt att sjunga. Om och om och om igen. I en bil. Alldeles själv.

Senaste föreställningen jag var på:
Föreställning, som i teater eller opera eller dans? Eh… jag får nog säga pass där. Eller så väljer jag Jens Lekmans konsert på Storan i december. Den var ruggigt bra och en helt fantastisk föreställning enligt mig!

Tre ställen jag vill rekommendera:
– Änggårdsbergen. Ut i naturen för böveln!
– Hornbach. Blir helt renoveringstokig när jag kommer in där och vill köpa allt.
Fabrick. Vi brukar luncha här emellanåt och förutom att det ligger typ 50 meter från kontoret så lagar de helt fantastisk smarrig mat! Samt att de ibland har AW med pizza, öl, vin och live-jazz. Ni hör ju.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply