With a twist of lemon


Alltså jag är så nedrans bra på att laga mat! Idag slängde jag ihop den gamla klassikern ”linssallad” tillsammans med hitten ”morotskakan”. Och det blev så bra, så gott! Jag blev lite lätt euforisk när jag stod där i köket, fortfarande med stallkläderna på, så nu har jag tänkt baka småkakor. Whopa!

Men just (just in case meaning) det, ni måste ju testa att laga och äta den godgoda maten.
Tänk nyttigt, tänk citron, tänk mumsmums!

Ingredienser till linssalladen:
– Röda linser
– Finhackad lök (gul lök, purjulök, scharlottenlök – allt funkar)
– Pressad vitlök
– Olivolja
– Citronsaft
– Persilja
– Salt, peppar

Ingredienser till morotskakan:
– Rårivna morötter typ 3 st
– 1 ägg
– Spiskummin
– Salt, peppar
– Smör eller olja till stekning

Så här gör du:
Koka linserna enligt förpackning. Blanda under tiden ihop olivolja, lök, persilja, vitlök, citronsaft och kryddor i en skål så de får gotta ihop sig. Rör ner ägget i de rivna morötterna, krydda, blanda. Krama ihop bollar och plutta ut dem i stekpannan. Stek dessa på medelvärme, se till att de håller ihop. Under tiden rör du ihop en smarrig sås, typ matlagningsyogurt med citronsaft (ni kanske kan ana temat?!) och hackad gurka. När linserna sen är klara, rör ner dessa i lökblandningen. Smaka av och njut! Och sen lägg upp på tallrik, sätt dig ner och njut igen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply