Vegetarisk nudelsoppa

nudelsoppa

Jag har gått omkring och varit sugen på att sörpla nudelsoppa ett bra tag nu och häromdan slog jag slag i saken. Rätten ser kanske inte så mycket ut för världen men jag lovar att den går efter min checklista; enkelt, snabbt och gott. Så den passar alldeles ypperligt när du är hungrig, lite frusen och vill få klart maten kvickt.

Det du behöver är

250 g nudlar
1 st grönsaksbuljong
1 l vatten
0,5 dl soja
1 msk färsk ingefära
0,5 dl lime
1 tsk röd currypasta
1 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 st morot
1 st röd paprika
1/3 purjolök
1/2 röd chili
1 st vitlöksklyfta
0,5 msk majsstärkelse

Gör så här

Koka upp rikligt med vatten. Koka nudlarna ett par minuter. Häll i ett durkslag och kallspola dem. Koka  sen upp buljongen med sojan, ingefäran, citronen, den röda currypastan, sesamoljan och strösockret. Red av med lite maizena så att soppan får lite simmig konsistens. Lägg i de finskurna grönsakerna och låt småkoka i ca fem minuter. Lägg i nudlarna, värm ytterligare en stund och servera direkt. Varva med att äta med pinnar och surpla upp den smarriga soppan!

Tror att rätten hade smakat ännu lite mer mums med lite färsk koriander som garnering, men det fanns inte i butiken när jag handlade så jag fick snällt klara mig utan koriander denna gång. Nåväl, en kan ju inte få allt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply