Vårfeeling

Hej april – du bjuckar verkligen på vårfeeling! Strålande sol som värmer, ja till och med kvällarna kan anas vara lite ljumna. Och naturen bara väntar på att fullständigt explodera i färgbonanza. Lite här och där anas grönskan och blomsterknoppar som brister, men ännu har det inte riktigt gått bananas. Jag ger det två veckor, sen jäklar kan vi snacka att moder jord brings it on!

Det är samma visa varje år och vår – hur detta vädret kan förändra ens humör och mående. Det där fåniga leendet som spricker ut på det bleka ansiktet så fort en går utanför dörren och möts av sol, klarblå himmel och fågelkvitter. It’s like magic! Och den där vårhetsen som infinner sig – en får inte missa en sekund av det sköna vädret utan ska vara ute och njuta mest hela tiden. Jep, jag känner igen mig så väl i detta. Och nu vill jag så gärna ta mig ut i skog och mark för att se naturen grönska framför mig, men min gravidkropp säger tyvärr stopp för sådana utflykter för tillfället. Så. Himla. Tråkigt.

Så i söndags tog jag i stället naturen till mig och passade på att jorda ner mig bland växterna, ute i solen på balkongen. Jag planterade om diverse inomhusväxter som vuxit sig galna (billigaste och bästa sättet att få fler växter, alldeles gratis) samt plantera lite vårblomster för balkong och entrén. En av mina husdrömmar har varit att ha en massa tulpaner i min trädgård, men eftersom de där nedrans rådjuren äter upp all tillstymmelse till tulpanknoppar valde jag att i stället plantera några tulpaner i kruka på balkongen. Försök äta upp dem nu era marodörer!

Och har en väl börjat att plantera om så vill en ju fortsätta, då jag har en hel trädgård som behöver kärlek men som framförallt behöver rensas och tuktas. Typ fram med motorsågen och rensa rensa rensa – för att sen välja ut några favoriter att växa med. Men det får bli ett senare projekt – efter att Bobo har kommit.

Så, det var lite vårtankar från en vårsuktande Helly.
Och vet ni vad, körsbärsträden har börjat blomma nu – det ni!

(och så ignorerar vi att det i veckan ska bli minusgrader och kanske snö…)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply